PANDEMIE CORONAVIRUS. Italienii din Napoli cerşesc mâncare de la balcoane

Izolaţi în case din cauza pandemiei de coronavirus, italienii din Napoli au ajuns la limita disperării şi cerşesc mâncare de la balcoanele locuinţelor. 

05 apr. 2020, 13:48
PANDEMIE CORONAVIRUS. Italienii din Napoli cerşesc mâncare de la balcoane

Sute de coșuri de nuiele împletite atârnă la balcoanele din Napoli încă de la primele ore ale dimineții. Virusul ucigaș a îndoliat întreaga națiune și nimeni nu mai îndrăznește să iasă pe stradă.

Oamenii cerșesc mâncare de la balcoane, coborând cu o funie coșurile de nuiele. Lipesc de coș un bilețel pe care scriu de ce au nevoie sau își atașează numărul de telefon în speranța că va trece cineva pe sub balconul lor și le va da ceva. Majoritatea și-au epuizat proviziile, nu mai au nici un ban și nu au la cine să apeleze. Nimeni nu mai vizitează pe nimeni de teama îmbolnăvirii cu COVID-19.

„Suntem cu toții în aceeași barcă și mergem în aceeași direcție”, a declarat pentru Euronews Angelo Picone, de la balconul casei sale.

El a avut noroc ieri. A primit o pungă de paste făinoase, un sos de roși și o bucată de parmezan. Mai avea niște prosciutto în congelator așa că va avea ce mânca următoarele trei zile. Luni, va coborî iar coșul în stradă și va spera că un trecător își va face milă… De la al Doilea Război Mondial și până azi, nici un italian nu s-a mai umilit în halul ăsta…

Italia se confruntă cu cea mai macre criză umanitară din istoria contemporană. Bilanțul dezastrului provocat de coronavirus a depășit la 3 aprilie 14.000 de morți și peste 116.000 de persoane contaminate. Majoritatea italienilor stau închiși în case, însă de mai bine de o săptămână mulți au rămas fără bani. Conform unui studiu realizat de Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (FEAD) și publicat de Euronews, peste 500.000 de italieni vor ajunge în situația de a face foamea în propriile case în următoarele 2-3 zile. Și asta numai în orașul Napoli, care are o populație de un milion de suflete.

Citeşte şi Video VIRAL cu supereroii dee la Victor Babeş: „Staţi acasă pentru noi!”