Video VIRAL cu supereroii de la Victor Babeş: „Staţi acasă pentru noi!”

Mai multe cadre medicale din Spitalul Victor Babeș din București au apărut într-un clip postat pe Facebook, care s-a viralizat foarte rapid.

RomaniaTV.net
05 apr. 2020, 13:43
Video VIRAL cu supereroii de la Victor Babeş: „Staţi acasă pentru noi!”

Video-ul de pe rețeaua de socializare este însoțit de următorul mesaj: ”Super eroii de la Sp. Cl. Dr. Victor Babeș BUCUREȘTI, Secția Pneumologie 1, linia 1! Noi stăm la muncă pentru voi, voi stați acasă pentru noi!” 

BILANŢ CORONAVIRUS în România: 3864 persoane infectate şi 148 de decese. 374 de oameni sunt vindecaţi

În doar 18 ore de la postare, acest clip a fost distribuit de peste 17.000 de ori pe Facebook.

Vineri, 3 aprilie, potrivit informațiilor furnizate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, 25 de angajaţi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ″Dr.Victor Babeş″⁣ erau pozitivi cu noul coronavirus.

Toţi cei 25 de angajaţi sunt asimptomatici şi au fost imediat internaţi şi izolaţi în cadrul spitalului. De asemenea, a fost declanșat procesul de testare pentru restul de 200 de angajaţi implicaţi direct în îngrijirea pacienţilor COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, s-au confirmat 251 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând la 3.864. 374 pacienţi s-au vindecat, iar 141 sunt la ATI. Totodată, au fost anunţate două noi decese provocate de coronavirus, bilanţul ajungând la 148 de morţi.

”Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate şi externate”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică. 

În continuare, cele mai multe cazuri sunt la Suceava, rspectiv 1.215, şi în municipiul Bucureşti – 550. 

Peste o sută de cazuri de îmbolnăvire se mai înrgistrează în judeţele Arad, Braşov, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Neamţ şi Timiş. În judeţul Harghita există în continuare, un singur caz de infectare. 

”Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire”, au mai transmis autorităţile. 

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 141 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 38.623 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 766 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 3.300 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 310 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.935  de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571 de lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 401  cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franţa, 8  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 27 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania şi unul în Germania, au decedat.