PANDEMIE CORONAVIRUS. Medic: „80 la sută dintre oameni vor suporta boala fără simptome şi într-o formă uşoară”

Igor Curov, vicedirectorul medical al Istitutului de Medicină Urgentă din Republica Moldova, a cerut oamenilor să nu intre în panică din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta spune că 80 la sută din populaţie va suporta boala fără simptome şi într-o formă uşoară. 

23 mart. 2020, 14:08
PANDEMIE CORONAVIRUS. Medic: „80 la sută dintre oameni vor suporta boala fără simptome şi într-o formă uşoară”

„Întreprinderile ar trebui să funcționeze. Acest lucru este de înțeles. Vorbim despre magazine de chimie casnică și obiecte de igienă. Totul depinde de noi, de modul în care organizăm activitatea acestor magazine: accesul clienților, dezinfectarea. Să lăsați un cetățean cu o mască și mănuși, pe rând – atunci nu va exista niciun risc de infecție”, a spus Igor Curov în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit  enews.md.

Medicul îndeamnă populația să nu intră în panică. „80% dintre oameni vor suporta boala fără simptome și într-o formă ușoară. Nici nu vor înțelege că sunt bolnavi. Și doar 20% vor avea nevoie cu adevărat de îngrijiri medicale și de spital„, a mai precizat Igor Curov.

„Orice panică și stres reduc imunitatea și forțele interne nu vor fi cheltuite unde este nevoie. Prin urmare, este importantă respectarea măsurilor de carantină, fără panică”, a mai specificat medicul.

Citeşte şi Norvegia a anunţat că ONU va crea un fond pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 la nivel global