Pandemie coronavirus: Noi restricţii în Marea Britanie

Matt Hankcock a anunţat noi restricţii anti COVID-19 în Marea Britanie.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 11:47
Pandemie coronavirus: Noi restricţii în Marea Britanie

Secretarul de stat în Sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, a anunţat noi restricţii în Liverpool, Warrington, Hartlepool şi Middlesbrough în urma noilor focare de COVID-19.

Hancock a spus că statul va oferi 7 milioane de lire autorităţilor locale, din zonele afectate, pentru a le sprijini.

Afacere de milioane lansată de o britanică. Femeile fac curăţenie la domiciliu fără haine, pentru a se proteja de Covid-19

„Interzicem întâlnirile între persoane din gospodării diferite. Aducem reglementări, aşa cum am făcut şi în nord-est, pentru a preveni întâlnirile în spaţii închise a persoanelor din familii diferite, cu excepţia întâlnirilor în spaţii publice, în aer liber, cum ar fi parcurile. De asemenea, recomandăm ca omenii să nu participe la evenimente sportive, în zonele afectate şi să nu meargă în azile, decât în situaţii excepţionale. Se interzic călătoriile, cu excepţia celor esenţiale. Aici intră, bineînţeles, mersul la serviciu sau la şcoală”, a anunţat oficialul britanic.
Marea Britanie se teme de ce e mai rău şi impune restricţii mai dure, anunţul fiind făcut recent şi de către premierul Boris Johnson.

Noile restricţii au fost „analizate atent”. Premierul a dat asigurări cetăţenilor că noile reguli au fost atent calculate şi că nu se pune problema de o nouă carantină.

Guvernul va asigura, prin fonduri extra, existenţa unor forţe de ordine în oraşe, care să se asigură că cetăţenii respectă regulile.