PANDEMIE CORONAVIRUS. Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: „În război nu se comentează”

Doina Azoicăi, preşedintele Societății Române de Epidemiologie, spune că pentru a limita răspândirea coronavirusului trebuie să respectăm cu foarte multă strictețe, ca în regim de război, toate recomandările emise.

27 mart. 2020, 20:41
PANDEMIE CORONAVIRUS. Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: „În război nu se comentează”

Prof.dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, estimează un vârf al epidemiei de coronavirus în România de Paşte. Aceasta precizează că populaţia trebuie să înţeleagă că măsurile severe impuse de autorităţi sunt absolut necesare.

„Ne așteptăm la ceea ce era și previzionat. Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut demult aceste anunțuri și prognoze, că probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute. Nu ne putem aștepta decât la o creștere mare în următoarele săptămâni. Probabil pe la jumătatea lunii aprilie să fie un prim vârf epidemic și probabil, așa este și prognoza, după sărbătorile de Paști va fi un alt vârf
Din tot felul de modelări dintr-acestea matematice, care iau în calcul ultimele date (câți carantinați, câți izolați, cât este capacitatea de propagare a acestui virus) se poate să ne confruntăm cu această situație (10.000 de cazuri – n.r) și chiar cu cifre mai mari. Populația trebuie să înțeleagă că măsurile severe sunt absolut necesare”, a spus Doina Azoicăi, potrivit digi24. 

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie spune că pentru limitarea transmiterii de coronavirus trebuie să respectăm cu foarte multă strictețe, ca în regim de război, acele recomandări.

„Ce este foarte important – să încercăm, pe cât posibil, să limităm, că nu putem jugula, această transmitere. Or, această transmitere nu se poate limita decât dacă respectăm cu foarte multă strictețe, ca în regim de război, acele recomandări. În război nu se comentează! Facem apel la această cumințenie a oamenilor, pentru că altfel, avem modelul Italiei, Franței, Germaniei”, a mai precizat Doina Azoicăi.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. COVID-19 se transmite chiar şi prin simplul vorbit


loading...