Pandemie CORONAVIRUS. Raed Arafat anunţă noi măsuri: Ce nu trebuie să faci în următoarea perioadă

Raed Arafat a anunţat noi măsuri pentru evitarea răspândirii pandemiei de coronavirus. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne le cere românilor să nu aglomereze unităţile de primiri urgenţe fără un motiv bine întemeiat.

19 mart. 2020, 06:10
Pandemie CORONAVIRUS. Raed Arafat anunţă noi măsuri: Ce nu trebuie să faci în următoarea perioadă

Raed Arafat a făcut un apel, miercuri seară, la românii care au simple viroze să nu agomereze unitățile de primiri urgențe, și să-și contacteze medicii de familie.

Recent, acesta mai postase pe pagina sa de Facebook un astfel de mesaj.

„Nu aglomerati unitatile de primiri urgente fara motiv bine intemeiat si nu puneti in risc viata voastra sau a altora!”, scria Raed Arafat pe pagina de siocializare.

De asemenea, campania de informare promovată de Raed Arafat îi îndeamnă pe români să nu meargă la doctor dacă tuşesc sau au febră.

„Evitaţi contactul cu alte persoane şi sunaţi la medicul de familie sau la Direcţia de Sănătate Publică din judeţ. În caz de urgenţă sunaţi la 112″ ne învaţă campania de informare a Observatorului Român de Sănătate şi al Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, postată de către Raed araft pe Facebook.

Citeşte şi Pandemie Coronavirus – Cum evoluează simptomele din prima până în a 17-a zi. Zilele critice

Medicii rezidenţi, redistribuiţi în spitale

Raed Arafat a mai menţionat că va avea loc o redistribuire a rezidenților în spitale.

Începând de miercuri, 18 martie, rezidenții la specialitățile medicină de urgență, anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, vor întrerupe stagiile de practică în toate celelalte secții în care sunt distribuiți și se vor prezenta până la ora 12.00 la centrele de îndrumare pentru includerea în turele și gărzile din secțiile a căror specialitate o urmează.

Rezidenții în specialitățile medicină de internă și medicină de familie întrerup de asemenea stagiile de pregătire și se vor prezenta la Direcțiile de Sănătate Publică în vederea repartizării la Serviciile Județene de Ambulanță, unitățile de primiri urgențe, camerele de gardă sau secțiile de spital, în funcție de necesități.

Rezidenții din alte specialități medicale decât cele enumerate până acum vor fi luați în evidență pentru a fi repartizați în funcție de necesități.

Citeşte şi Medicamentele folosite pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus din România. Schema de tratament folosită la Institutul „Matei Balş”