PANDEMIE CORONAVIRUS. Sute de mii de indieni migrează după anunţul stării de urgenţă VIDEO

Publicat: Duminică, 29 Martie 2020 14:00 // Actualizat: Duminică, 29 Martie 2020 14:00 // Sursa: romaniatv.net

India urmează să fie plasată în întregime în izolare la miezul nopţii de marţi spre miercuri - pe o perioadă de trei săptămâni, în vederea opririi răspândirii noului coornavirus, a anunţat premierul Narendra Modi, relatează Reuters. "Va fi întru totul interzis să vă aventuraţi în afara locuinţelor", a anunţat el într-o alocuţiune televizată.

India - o ţară cu aproximativ 1,4 miliarde de locuitori - înregistrează pentru moment 482 de contaminări cu noul coronavirus care a apărut la sfârşitul lui decembrie în China şi deplânge nouă morţi.

Autorităţile au pus la dispoziţie muncitorilor 1.000 de autobuze pentru a-i duce acasă, potrivit BBC. India a decretat stare de urgenţă de marţi timp de 21 de zile, iar cei 1,3 miliarde de cetăţeni trebuie să respecte acum măsurile stricte impuse de autorităţi.

 

Oamenii nu au voie să iasă din casă decât pentru a-şi cumpăra alimente esenţiale sau medicamente. Transportul public a fost suspendat. Foarte multe firme şi fabrici au fost închise, iar adunările publice au fost interzise.
 
Milioane de oameni au rămas fără slujbe şi fără bani din cauza izolării. Acest lucru a dus la un exod din marile oraşe ale Indiei, precum New Delhi, unde mii de persoane lucrau şi făceau naveta zilnic acasă. După ce transportul public a fost închis, sute de mii de oamenii au rămas blocaţi în oraşe. 
 
Un muncitor a murit sâmbătă după ce a încercat să meargă pe jos 168 de kilometri înapoi acasă.
 
India are 900 de cazuri oficiale de infecţie cu noul coronavirus, însă experţii se tem că numărul real este mult mai mare din cauza numărului redus de testări. Epidemia din această ţară - una dintre cele mai dens populate din lume – ar putea duce la o catastrofă, spun specialiştii. 
 
 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid 19 India New Delhi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H