Pandemie Covid. Călătoriile de Crăciun interzise în Italia, restaurantele deschise până la 18.00

Restaurantele se pot deschide în unele regiuni până la ora 18.00. Pârtiile de ski trebuie să fie închise până pe 7 ianuarie.

06 dec. 2020, 07:03
Pandemie Covid. Călătoriile de Crăciun interzise în Italia, restaurantele deschise până la 18.00

Pandemie Covid. Carantina  Italia a decis interzicerea călătoriilor între regiunile sale în perioada 21 decembrie-6 ianuarie ca parte a restricţiilor stricte introduse pe perioada sărbătorilor de Crăciun, scrie BBC News.

Restaurantele se pot deschide în unele regiuni până la ora 18.00. Pârtiile de ski trebuie să fie închise până pe 7 ianuarie.

Carantina nocturnă se extinde cu două ore în noaptea de Revelion. Guvernul italian se teme că un al treilea val al pandemiei va lovi Italia la sfârşitul lunii ianuarie şi va fi la fel de puternic ca primele două.

Proteste violente în Franța. Asediu pe străzi după ce anarhiștii au distrus magazine şi mai multe mașini

Pandemie Covid. Statele Unite au înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, un record de contaminări cu coronavirusul în 24 de ore, cu circa 230.000 de noi cazuri recenzate, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, citate de AFP.

În acelaşi interval, SUA au numărat 2.527 de decese legate de COVID-19, potrivit bilanţului anunţat la ora locală 20.30 de această universitate situată în Baltimore, statul Maryland (est).

Statele Unite, care au cel mai grav bilanţ din lume ca număr de contaminări şi decese, se confruntă de mai multe săptămâni cu o recrudescenţă spectaculoasă a pandemiei.

Autorităţile sanitare au avertizat în legătură cu riscul unei creşteri a numărului de contaminări după ce numeroşi americani au călătorit cu ocazia Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei) săptămâna trecută, în pofida apelurilor de a rămâne acasă.

De la începutul pandemiei, Statele Unite au înregistrat peste 14,3 milioane de cazuri de contaminare şi 281.121 decese legate de coronavirus.

Pandemie Covid – Turcia a raportat un număr record de decese

Turcia a raportat, sâmbătă, un număr record al deceselor zilnice din cauza coronavirusului, cu 196 de victime în ultimele 24 de ore, potrivit The Guardian.

Noile cazuri sunt 31.896, unele asimptomatice, în aceeaşi perioadă, a spus ministrul Sănătăţii. Este o cifră mai mică faţă de ziua precedentă – 32.736, cel mai mare număr zilnic raportat de Ankara de la începutul pandemiei în martie.  Bilanţul total al deceselor este de 14.705.