Pandemie de covid. Italia nu renunţă la restricţii în weekend

Pandemie de covid. Pentru a limita răspândirea coronavirusului, autorităţile din Italia au decis să menţină restricţii pe durata weekendului.

08 ian. 2021, 14:48
Pandemie de covid. Italia nu renunţă la restricţii în weekend
Pandemie de covid. Italia nu renunţă la resctricţii în weekend

Pandemie de covid. Restricţiile impuse de autorităţile din Italia pe durata sărbătoilor de iarnă urmează să expire joi. Luni seară, Guvernul italian a decis să se revină la vechiul sistem pe trei niveluri, care permite aplicarea unor măsuri diferite în regiuni.

Pandemie de covid. Barurile şi restaurantele din Italia rămân închise în weekend

Cu toate acestea, toate barurile şi restaurantele din Italia vor trebui să închidă în acest weekend, călătoriile dintre oraşe fiind reduse la minim, scrie Reuters, citat de Mediafax. 

Guvernul a decis, de asemenea, să amâne redeschiderea de joi a liceelor până luni. Unele regiuni, inclusiv nordul regiunii Veneto, au decis să amâne redeschiderea şcolilor până pe 31 ianuarie.

Decretul guvernului a extins, de asemenea, până la 15 ianuarie, interdicţia de circulaţie între cele 20 de regiuni ale Italiei, călătoria fiind permisă numai pentru muncă, sănătate sau situaţii de urgenţă.

Citeşte şi Italia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție a vaccinurilor anti-covid

Reamintim că numărul cazurilor zilnice a scăzut de la un maxim de aproximativ 40.000 la mijlocul lunii noiembrie la mult sub 20.000, însă foarte mulţi oameni au murit.

Italia, prima ţară occidentală care a fost lovită de COVID-19, a raportat aproape 76.000 de decese din februarie, fiind pe locul cinci în lume.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a respins redeschiderea staţiunilor de schi până la 18 ianuarie