PANDEMIE. Explozie de cazuri noi în ţările din Europa unde muncesc milioane de români

Țările din Europa care au avut cel mai mult de suferit de pe urma pandemiei, Spania și Italia, se confruntă cu noi creșteri ale cazurilor de coronavirus la sfârșitul verii, relatează BBC. Germania şi Italia au înregistrat în ultimele 24 de ore cel mai mare număr de contaminări cu noul coronavirus din ultimele trei luni şi jumătate.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 09:17
PANDEMIE. Explozie de cazuri noi în ţările din Europa unde muncesc milioane de români

Spania a raportat, miercuri, 3.715 noi contaminări cu coronavirus în 24 de ore, cel mai mare număr de când țara a ieșit din carantina generalizată strictă la sfârșitul lunii iunie.

Italia, de asemenea puternic lovit anterior de virus, a raportat 642 de noi cazuri, cel mai crescut număr de cazuri noi de la sfârșitul lunii mai.

Și Germania cunoaște o revenire a coronavirusului, în condițiile în care bilanțul zilnic de joi a arătat 1.707 noi cazuri, cea mai mare cifră înregistrată din aprilie până acum.

Numeroase alte țări europene au reintrodus restricții de călătorie pe lângă măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii în încercarea de a opri din nou răspândirea virusului.

Franţa a raportat 3.776 de noi cazuri şi 399 de focare active, în timp ce Spania, 3.715 de contaminări în ultimele 24 de ore – cea mai mare rată de infectare din aprilie. Marea Britanie a înregistrat 812 noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Per ansamblu, Spania are cele mai multe cazuri de Covid-19 înregistrate până în prezent, peste 370.800, urmată de Marea Britanie, cu 323.000, şi Franţa, cu 256.500.

La nivel global, de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 22,4 milioane de contaminări şi 788.000 de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.


loading...