Panică extremă în crypto. Coinbase, una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare, a anunțat că investitorii pot rămâne fără banii din portofelele digitale

Piața crypto „sângerează" puternic. Bitcoin a coborât la 26.000 de dolari per unitate, după ce în noiembrie anul trecut a atins all-time-high-ul, la 68.000 de dolari, altcoinurile au scăzut, de asemenea, drastic, iar platformele de tranzacționare resimt puternic noul context economic.

12 mai 2022, 19:29
Panică extremă în crypto. Coinbase, una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare, a anunțat că investitorii pot rămâne fără banii din portofelele digitale
Ucraina a legalizat Bitcoin și alte criptomonede

Panica alimentează investitorii în această perioadă, cu atât mai mult în contextul în care acțiunile Coinbase, unul dintre cele mai mari exchange-uri crypto din lume, au scăzut cu 26% în ședința de miercuri, în urma raportării trimestriale. Astfel, veniturile din primul trimestru au ajuns pentru Coinbase la 1,17 miliarde de dolari, mult sub nivelul de 1,48 de miliarde de dolari estimat de analiștii de pe Wall Street. Mai mult, gigantul crypto a înregistrat pierderi nete de 430 de milioane de dolari în primul trimestru din 2022.

Volumele de tranzacționare de pe Coinbase au scăzut de la 547 de miliarde de dolari, la 309 miliarde de dolari.

Panica se tinde să se acutizeze în contextul în care oficialii Coinbase au anunțat că utilizatorii ar putea să-și piardă toate activele digitale, deci toți banii investiți dacă organizația va intra în faliment, informează Fortune.

 

LUNA, criptomoneda care a luat-o cel mai puternic la vale

 

Dintre toate activele digitale, criptomoneda LUNA se află în cea mai dramatică situație, după ce a scăzut cu 99% în 24 de ore. Totul a început după ce stablecoinul său, TerraUSD (UST), a scăzut dramatic. Totul s-ar fi produs după ce un mare investitor ar fi retras o sumă uriașă, iar proiectul celor de la LUNA ar fi rămas cu puțină lichiditate. Din cauza fricii provocate în piață, investitorii au început să-și retragă pozițiile și astfel, scăderea LUNA s-a accelerat. Mai mult, declinul LUNA a afectat și restul criptomonedelor, care au cunoscut corecții puternice în ultimele 24 de ore.

ETH (Ethereum), XRP (Ripple), SOL (Solana) și ADA (Cardano) au cunoscut corecții puternice în ultimele 24 de ore, de 20-35%.