Panică generală într-un avion! Un pasager nervos a lovit un însoțitor de bord în încercarea de a deschide ușa de urgență

Au fost momente de groază la bordul unui avion care zbura de la Los Angeles către Boston. Incidentul a avut loc duminică, atunci când un tânăr a vrut să deschidă uşa pentru ieşirea de urgenţă a aeronovei, iar apoi a lovit un însoţitor de bord.

07 mart. 2023, 09:43
Panică generală într-un avion! Un pasager nervos a lovit un însoțitor de bord în încercarea de a deschide ușa de urgență

Panică generală într-un avion al companiei United Airlines. Oamenii s-au speriat teribil în momentul în care Francisco Severo Torres, un tânăr de 33 de ani a umblat la uşa pentru ieşirea de urgenţă, chiar cu 45 de minute înainte de aterizare, potrivit news.ro

Citiți și: O femeie a alergat pe pista aeroportului Otopeni, cu copilul în brațe, în timp ce avionul se pregătea de decolare

Haosul s-a declanșat în avion în momentul în care echipajul a fost alarmat că uşa care se află în zona ce desparte clasa întâi de clasa economică este dezactivată.

Însoțitor de bord, lovit în gât cu o lingură de metal

Un însoţitor de bord a constatat că mânerul de blocare a uşii fusese mutat din poziţie standard, iar maneta de armare a glisierei de urgenţă fusese mutată în poziţia „dezarmat”. După ce uşa a fost resigilată, o însoţitoare de bord le-a spus colegilor săi că l-a văzut pe tânăr lângă uşă şi crede că el a umblat la uşă.

Pentru a vedea despre ce este vorba, însoţitorul de bord a mers atunci la Torres pentru a afla ce s-a întâmplat, însă acesta a devenit nervos și i-ar fi răspuns întrebând dacă există camere de luat vederi care să arate că a făcut acest lucru.

Deoarece totul a degenerat, însoţitorii de zbor i-au spus căpitanului că Torres reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei zborului și că trebuie să aterizeze de urgență, moment în care tânărul s-a enervat și mai tare. Torres s-a apropiat de aceeaşi uşă, în timp ce doi însoţitori de bord se aflau în apropierea acesteia.

Tânărul s-a năpustit asupra unui însoţitor de bord și l-a lovit în gât de trei ori cu o lingură de metal pe care o spărsese intenţionat în baie, ca să o transforme într-un fel de armă.

Din fericire, ceilalţi pasagerii au reușit să îl imobilizeze cu ajutorul altor membri ai echipajului de zbor, iar avionul a aterizat cu bine pe Aeroportul Internaţional Logan din Boston.

Ulterior, tânărul le-a recuoscut anchetatorilor că a recurs la acest gest deoarece a crezut că unul dintre însoţitori de bord încerca să-l ucidă, aşa că a rupt capătul lingurii în baie înainte de a încerca să deschidă uşa pentru a sări din din avion, deşi ştia că vor muri oameni dacă va deschide uşa.

Însoţitorul de zbor nu a fost grav rănit, iar tânărul riscă o pedeapsă maximă cu închisoarea pe viaţă, dacă va fi condamnat.

Citiți și: Actorul Matthew McConaughey și soția lui se aflau în avionul care a căzut în gol sute de metri