Panică în Făgăraş după ce un urs a intrat în scara unui bloc. Jandarmii intervin şi în Vrancea pentru eliberarea unui urs prins în laţ

Panică în oraşul Făgăraş după ce un urs a intrat în scara unui bloc. Locatarii au sunat imediat la 112. Autorităţile au emis o avertizare RO-Alert. Este alertă şi în Vrancea unde un urs de talie mare a fost prins într-un laţ şi nu poate fi eliberat pentru că în judeţ nu există persoane specializate în folosirea armei pentru tranchilizare.

RomaniaTV.net
28 oct. 2019, 08:18
Panică în Făgăraş după ce un urs a intrat în scara unui bloc. Jandarmii intervin şi în Vrancea pentru eliberarea unui urs prins în laţ

Un mesaj Ro-alert anunţa, duminică seara, prezenţa unui urs în scara unui bloc din municipiul Făgăraş. In zona s-a dispus si deplasarea unui echipaj SMURD si al unui echipaj de jandarmi. Este al doilea caz în ultimele trei zile, când se emite mesaj Ro-Alert pentru a se semnala prezenţa unui urs într-o zonă locuită din municipiul Făgăraş. 

Este alertă şi în Vrancea unde un urs de talie mare a fost prins într-un laţ şi nu poate fi eliberat pentru că în judeţ nu există persoane specializate în folosirea armei pentru tranchilizare. Jandarmii din Vrancea au fost anunţaţi duminică seară că în pădure la Fitioneşti, spre Mănăstirea Muşunoaiele, un urs de talie mare se zbate într-un laţ. La faţa locului s-a deplasat o echipă de jandarmi care a delimitat perimetrul şi a restricţionat accesul persoanelor în zonă, dar nu l-au putut elibera pentru că în judeţul Vrancea nu există nici o persoană specializată în folosirea armei tranchilizante. Autorităţile au cerut ajutorul jandarmilor din Covasna pentru a adormi ursul, după care îl vor elibera din laţ, îi vor îngrijiri rana după care îl vor elibera în natură.