Panică în județul Prahova, după ce o rachetă antigrindină a căzut peste o casă din satul Vârfuri

A fost panică în această dimineață în județul Prahova, după ce un bărbat din satul Vârfuri, s-a trezit cu acoperișul lovit de o rachetă antigrindină.

20 nov. 2022, 17:48

O rachetă antigrindină a aterizat în această dimineață peste acoperișul unei case din satul Vârfuri, județul Prahova.

Casa peste care au căzut fragmentele din rachetă se află chiar în vecinătatea punctului de lansare, din comuna prahoveană Valea Călugărească.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar pagubele produse acoperișului au fost minore.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești intervin cu o autospecială de stingere pentru asigurarea zonei și a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor după ce bucăți dintr-o racheta antigrindină a căzut pe o casă în com. Valea Călugărească, sat Vârfuri”, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

Imediat după acest incident, la fața locului au mers angajați ai sistemului anti-grindină pentru a discuta cu proprietarul, care a fost nemulţumit de valoarea despăgubirilor propusă de către aceştia.

Pentru că părțile implicate nu s-au înțeles asupra despăgubirilor, proprietarul casei a apelat la 112 mult după producerea incidentului. Folosirea rachetelor antigrindină este destul de controversată în Prahova, potrivit ziarulincomod.ro

Fermierii prahoveni susțin că seceta este favorizată și de rachetele antigrindină lansate în județ, care gonesc norii aducători de ploaie. Ori de câte ori ANM a anunțat un cod de precipitații, au fost lansate rachete antigrindină și ploaia a fost alungată, susțin aceștia. Fermierii cer ca, în perioade de secetă extremă, să nu mai fie lansate rachete antigrindină în Prahova.

Citiți și: Rachetă căzută într-o comună din Vâlcea. Primarul: „Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este!”

Un alt incident asemănător a avut loc în județul Vâlcea, în comuna Lungeşti. O rachetă antigrindină a căzut într-o zonă de case, pe un teren. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă oamenii s-au speriat.

În Vâlcea sunt patru puncte de lansare a rachetelor antigrindină, în localităţile Mădulari, Ștefănești, Orlești și Șușani, având centrul de comandă la Stația Meteo din Drăgășani.