Rachetă căzută într-o comună din Vâlcea. Primarul: „Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este!”

O rachetă de proveniență necunoscută a căzut, joi dimineaţă, în comuna Lungești din județul Vâlcea. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție, fiind așteptați și geniștii.

17 nov. 2022, 13:44
Rachetă căzută într-o comună din Vâlcea. Primarul: „Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este!”
Rachetă căzută într-o comună din Vâlcea / Foto: Adevărul

Rachetă căzută într-o comună din Vâlcea. Dimineaţa de joi cu emoţii pentru sătenii din Lungeşti, Vâlcea! O bucată dintr-o rachetă a căzut într-o zonă de case, pe un teren, trecând razant pe lângă oamenii care erau în împrejurimi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Cel mai probabil este vorba despre o rachetă antigrindină, dat fiind faptul că în localitățile învecinate zonei în care a căzut există puncte de lansare a acestora, scrie Adevărul.

Citeşte şi: Incident tragic în Spania. O fetiță de un an a murit după ce a fost lovită în cap de grindină

Tiberiu Costea, primarul localităţii, a dat detalii despre ineditul incident: „Cred că este o rachetă antigrindină, după cum arată, după cum am văzut și în imagini, dar până nu vin specialiștii, nu putem spune cu certitudine. Au venit cei de la ISU Vâlcea, de la Poliție, vin și geniștii sau genistul de la Antigrindă, care să ridice… ceea ce noi bănuim a fi partea din spate a rachetei. Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este!”.

Citeşte şi: Avion lovit de grindină în Italia. A reuşit cu greu să aterizeze

În Vâlcea sunt patru puncte de lansare a rachetelor antigrindină, în localităţile Mădulari, Ștefănești, Orlești și Șușani, având centrul de comandă la Stația Meteo din Drăgășani.