Panică într-un bloc din Giurgiu. Locatarii au fost evacuaţi din cauza unei conducte de gaze

Aproape o sută de locatari ai unui bloc din municipiul Giurgiu au fost evacuaţi, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce conducta de gaze care urma să fie racordată la imobilul respectiv a fost ruptă de o maşină implicată într-un accident rutier

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 08:52
Panică într-un bloc din Giurgiu. Locatarii au fost evacuaţi din cauza unei conducte de gaze

Primele date ale poliţiştilor arată că un autoturism care circula regulamentar pe bulevardul Decebal din municipiul Giurgiu, însă cu viteza peste limita legală în oraş, a fost lovit din spate de o altă maşină.

În urma impactului, maşina care nu a acordat prioritate a intrat în derapaj, părăsind partea carosabilă, şi a lovit o conductă de gaze care urma să fie racordată la un bloc din oraş.

„Autoturismul Audi, înmatriculat în Spania, nu a acordat prioritate de trecere maşinii Volkswagen înmatriculate în Bulgaria. Era indicatorul «cedează trecerea». Ulterior, maşina care nu a acordat prioritate de trecere a pătruns în grădina unui bloc, agăţând o conductă de gaze ce urma să fie racordată la acel bloc, rupând-o”, a declarat agent şef Petrică Polifron de la Biroul Rutier Giurgiu.

Ulterior, locatarii blocului respectiv, aproximativ o sută de persoane, au fost evacuaţi, aceştia fiind foarte speriaţi întrucât, timp de 30 de minute, au văzut gazul care ieşea din conductă, cu presiune.

Echipele de intervenţie ajunse la faţa locului au oprit alimentarea cu gaz a cartierului unde s-a produs incidentul, apoi au sigilat conducta ruptă.

„Gazul nu a putut fi oprit în primele momente, iar pompierii şi poliţia au evacuat două scări de bloc şi am asigurat zona, pentru a preveni o explozie, până la venirea celor de la gaze”, a declarat plutonier adjutant şef Belu Petre de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.

După aproximativ o oră şi jumătate, locatarii s-au întors în apartamente.

Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili vinovatul în acest caz, care va suporta şi cheltuielile provocate de incident.