Panică într-un liceu din Buzău. Tavanul unei clase s-a prăbuşit peste elevi VIDEO

Tavanul fals al unei clase de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii din Buzău, în care se aflau elevi ai Liceului "Costin Neniţescu", s-a prăbuşit, joi, din cauza greutăţii unui videoproiector. Niciun elev nu a fost rănit.

13 dec. 2018, 11:13
Panică într-un liceu din Buzău. Tavanul unei clase s-a prăbuşit peste elevi VIDEO

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Florina Stoian, incidentul s-a produs, joi dimineaţă, în timpul tezei la geografie pe care o susţineau elevii unei clase a Liceului „Costin Neniţescu”, mutaţi recent din imobilul în care funcţiona şcoala în incinta Grupului Şcolar de Arte şi Meserii.

Conform lui Stoian, tavanul de rigips s-ar fi prăbuşit din cauza greutăţii unui videoproiector.

„M-a sunat doamna directoare că un proiector a fost montat pe un tavan fals de rigips şi nu a suportat greutatea, s-a rupt rigipsul, dar nu s-a întâmplat nimic cu copiii. După incident, copiii au fost evacuaţi. E un carton, nu s-a întâmplat nimic, nu a fost rănit nimeni, nu avea să fie rănit cineva pentru că e rigips, nu e tencuială. E un tavan fals de rigips. Cine a greşit? Cel care a montat proiectorul, greutatea lui a făcut să cedeze. Ei au montat, cei de la Neniţescu”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Florina Stoian.

Începând din luna octombrie, elevii Liceului „Neniţescu” din Buzău au fost mutaţi să înveţe alături de elevii Grupului Şcolar de Arte şi Meserii, după ce sediul lor a fost preluat de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, aflat în reabilitare în următorii doi ani.