PANICĂ la Constanţa. Bagaj SUSPECT, la Consulatul General al Turciei. Pirotehniştii SRI au intervenit urgent

Un geamantan suspect a fost lăsat în miezul nopţii vizavi de sediul Consulatului General al Turciei de la Constanţa. Zeci de forţe de intervenţie s-au mobilizat, iar traficul a fost restricţionat pe sute de metri. După aproape trei ore, intervenţia s-a încheiat, iar valiza a fost preluată de pirotehniştii Serviciului Român de Informaţii.

RomaniaTV.net
21 iul. 2015, 06:18
PANICĂ la Constanţa. Bagaj SUSPECT, la Consulatul General al Turciei. Pirotehniştii SRI au intervenit urgent

Autorităţile din Constanţa au fost în alertă în noaptea de luni spre marţi, după ce o persoană necunoscută a lăsat un geamantan vizavi de Consulatul General al Turciei de la Constanţa.

Jandarmii care păzesc instituția au observat valiza suspectă și au dat alarma, potrivit reporterntv.ro. În scurt timp, trupele speciale ale SRI au început o intervenție contracronometru. Pirotehniștii au adus un robot special pentru detectarea bombelor.

Traficul pe bulevardul Ferdinand, pe o rază de câteva sute de metri, a fost restricționat.

După ce polițiștii, pompierii și medicii de la ambulanță au fost plasați conform procedurilor, trupele speciale au calculat fiecare pas al intervenției.

Coordonat de la o distanță sigură, robotul cu raze „X” a scanat în detaliu geamantanul, oferind informații despre conținutul acestuia. După aproape trei ore de la începerea intervenției, valiza a fost pusă într-un vehicul special de transport, pentru a fi dusă într-un loc sigur. Oamenii din zonă spun că nu au știut ce se întâmplă.

Deocamdată, autoritățile nu au oferit nicio informație despre intervenție. Cel mai probabil, geamantanul a fost dus într-un poligon, pentru a fi expertizat.