Panică la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș din cauza unui leu scăpat din cuşcă

Au fost momente de panică la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Vizitatorii au fost evacuaţi de urgenţă după ce angajaţii au observat că un leu adus de la Odesa din cauza războiului a ieşit din cuşcă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi animalul a fost găsit în maşina cu care a fost transportat.

27 mai 2022, 10:10
Panică la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș din cauza unui leu scăpat din cuşcă

Grădina Zoologică din Târgu Mureş s-a închis miercuri, iar vizitatorii prezenţi, între care şi mai multe grupuri de copii, au fost evacuaţi de urgenţă şi duşi la adăpost după ce angajaţii au observat că o cuşcă de leu nu era asigurată cum trebuie, iar unul dintre leii aduşi în România din Ucraina a scăpat.

„Era puţină panică. Erau şi grupuri de copii care imediat au fost duse în diverse amplasamente la clasa de pasari la clasa maimuţelor”, a declarat Szantho Janos, director grădina zoologică Târgu Mureș, pentru Observatornews.ro.

Din fericire, incidentul s-a încheiat cu bine. Animalul scăpat din cuşcă a fost găsit ascuns în maşina cu care fusese adus de la Odesa. Angajații de la zoo au sunat la 112 şi un medic veterinar a tranchilizat leul.

Citeşte şi: Dani Mocanu, un nou videoclip controversat după ce a fost anchetat în dosarul maltratării unui leu: „Nu a fost sedat sau dresat”

De la începutul războiului din Ucraina, 39 de lei şi un tigru au fost salvaţi din Grădina Zoologică din Odessa, de o organizaţie de protecţie a animalelor. Nouă lei vor fi cazaţi temporar la Târgu Mureş. Leii vor locui la noi în ţară până în luna septembrie, când vor pleca fie spre America, fie în Africa de Sud.

Este a doua alertă cu privire la evadarea unui leu. Ultima dată s-a întâmplat la Târgovişte. În acest caz nici acum nu se ştie dacă a fost leu sau alt animal pe care localnicii l-au confundat cu un leu.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul leului din Târgoviște. Urme suspecte, descoperite în apropierea locului în care ar fi fost văzut de localnici