Panică la metrou, de teama coronavirusului. O farsă scăpată de sub control a creat o adevărată isterie VIDEO

Un bărbat a fost arestat de polițiști, în Rusia, și riscă 5 ani de închisoare după ce s-a prefăcut că îi este rău în metrou și prezintă simptomele coronavirus.

11 feb. 2020, 13:13
Panică la metrou, de teama coronavirusului. O farsă scăpată de sub control a creat o adevărată isterie VIDEO

Într-o înregistrare postată în mediul online, călătorii din metrou pot fi văzuți încercând să-i acorde primul ajutor bărbatului care poartă mască sanitară. Bărbatul se împiedică și cade pe podeaua vagonului aglomerat. Ulterior, de teamă că acesta suferă de coronavirus, oamenii se îndepărtează rapid de el.

Ministrul de interne rus a confirmat incidentul, precizând că anchetatorii caută acum şi doi complici care apar în înregistrarea video, urlând că bărbatul este infectat cu coronavirus. „Complicii bărbatului au strigat că ar fi pericol de infecție, provocând panică printre călători„, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului.

Citeşte şi Coronavirusul rezistă până la 9 zile pe sticlă, plastic sau metal. Şeful OMS spune că e o mare ameninţare la adresa întregii lumi

Înregistrarea video a fost publicată de site-ul de știri Vesti, descriind episodul ca „o farsă care a scăpat de sub control„. Un avocat al bărbatului a precizat că acesta este în stare de șoc din cauza modului în care s-a sfârșit întreaga farsă și a decis să colaboreze cu anchetatorii. Rusia a raportat două cazuri de infecție coronavirus, iar epidemia a făcut peste 1.000 de victime în China.