PANICĂ la o grădiniţă din Piteşti: Copiii au fost trimişi acasă din cauza unor scurgeri de gaze

Programul Grădiniţei nr. 1 din municipiul Piteşti a fost suspendat, luni, după ce o îngrijitoare a simţit miros de gaz în interiorul şi în exteriorul clădirii şi a anunţat conducerea instituţiei care a solicitat intervenţia pompierilor militari, alimentarea cu gaz fiind oprită în zonă.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 06:28
PANICĂ la o grădiniţă din Piteşti: Copiii au fost trimişi acasă din cauza unor scurgeri de gaze

UPDATE: Instalaţia de utilizare a gazelor de la Grădiniţa nr. 1 din Piteşti a fost deteriorată după ce a căzut zăpadă de pe acoperişul clădirii, alimentarea cu gaze urmând să fie reluată după ce unitatea de învăţământ va face revizia cu o firmă autorizată ANRE, a anunţat, luni, Distrigaz Sud Reţele, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, lt. Mădălina Epure, îngrijitoarea grădiniţei a simţit miros de gaz în interiorul şi în exteriorul imobilului, astfel că a fost solicitată intervenţia pompierilor.

La faţa locului au ajuns atât echipaje ale pompierilor militari, precum şi ale Distrigaz Piteşti.

Livrarea de gaz metan în zonă a fost oprită până la stabilirea cauzelor şi remedierea defecţiunii, primele cercetări arătând că ţeava de gaze care alimentează unitatea de învăţământ, aflată la suprafaţă, era fisurată din cauza zăpezii şi a ţurţurilor de gheaţă care au căzut peste ea.

În momentul în care s-a semnalat incidentul, în imobil erau îngrijitoarea, o altă persoană adultă şi un copil, ulterior au mai venit copii cu părinţi, dar s-a decis trimiterea tuturor acasă, astăzi (n.r. – luni) suspendându-se procesul de învăţământ. Îngrijitoarea a semnalat miros şi în clădire şi în afară şi a anunţat conducerea unităţii, care a sunat la 112. Livrarea de gaz metan a fost sistată, iar reprezentanţii Distrigaz lucrează pentru remedierea defecţiunii. Nu este niciun pericol, s-a aplicat procedura”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.