Panică la o școală din Constanța! Peste 700 de elevi din Constanța au fost evacuați de urgență din cauza unui incendiu

Un incendiu izbucnit la o unitate de învățământ din Constanța a generat multă panică, atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor. Peste 700 de elevi au fost evacuați din clădirea școlii „Gheorghe Țițeica”.

10 mart. 2023, 14:43
Panică la o școală din Constanța! Peste 700 de elevi din Constanța au fost evacuați de urgență din cauza unui incendiu

Pompierii militari din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost nevoiți să intervină de urgență la Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din municipiul Constanța. A fost vorba de un incendiu, care ar fi fost cauzat de suprasolicitarea unuo componente ale panoului electric. Primele informații furnizate de ISU Dobrogea indică că acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza unor racorduri făcute la containerele din curte, care au fost peste capacitatea maximă a tabloului electric de distribuție.

Citește și: Sfârșit tragic pentru Alina, o tânără din Constanța. A murit la doar 32 de ani, împreună cu copilul ei nenăscut. Era însărcinată în 9 luni

Militarii ISU Dobrogea au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și două echipaje SMURD B.

Incendiu la o școală din Constanța

Din fericire, incendiul au fost lichidat și nu au existat victime. În urma incendiului au ars materialele depozitate lângă panoul electric. De asemenea, au fost evacuați 734 de elevi și 24 de adulti, respectiv cadrele didactice și alte tipuri de personal. Un elev cu vârsta de 9 ani a fost consultat de medicii de pe echipajele SMURD, concluzionându-se că acesta avea un atac de panică, însă a refuzat transportul la UPU Constanța. Totodată, doi adulți au primit același diagnostic, fiind asistați de echipajele SMURD si SAJ, dar și aceștia au refuzat transportul la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Constanța. S-a procedat la ventilarea întregii cladiri.

În cazul acestei școli au mai existat și încă mai există probleme cu privire la spațiile insuficiente pentru cursuri, iar fosta conducere a solicitat Primăriei Constanța să suplimenteze numărul sălilor de clasă, propunând transformarea unor spații nefolosite din apropiere, aparținând Liceului Tehnologic Tomis. Totuși, odată cu schimbarea directorului, noua administrație a apelat la altă soluție pentru a rezolva această problemă. Conducerea a închiriat 3 containere pe care le-a așezat în curtea școlii și le-a transformat în săli de clasă, spre nemulțumirea multor părinți. Potrivit unor surse din interior, chiar racordarea acestor containere la instalația electrică a unității a provocat incendiul de vineri.

Citește și: Accident dramatic în Constanța! Muncitori striviți sub pietre la o carieră. Unul dintre ei a murit