Panică la Târgu Jiu. Un bărbat a dat foc primăriei

Piromanul este în vârstă de 55 de ani şi se afla în stare de ebrietate. Christian Ciocan a declarat la RTV că în urma acţiunii sale uşa primăriei a ars în întregime.

RomaniaTV.net
12 nov. 2011, 10:43
Panică la Târgu Jiu. Un bărbat a dat foc primăriei

Panică la primăria Târgu Jiu, după ce un bărbat a aruncat cu benzină în sediul instituţiei. Acelaşi individ a incendiat mai multe garaje în această dimineaţă.

Poliţia l-a reţinut şi spune că este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a declarat la RTV că acesta a aruncat cu substanţe inflamabile în uşa primăriei, care a ars aproape în întregime, în ciuda intervenţiei prompte a paznicilor.

Bărbatul locuia într-un garaj, iar supărarea sa a venit din faptul că proprietarul l-a anunţat că în această dimineaţă trebuie să-şi părăsească adăpostul. Atunci, el a incendiat locul, după care s-a îmbătat şi a pornit spre sediul primăriei, pe care a încercat să-l incendieze.

Întreaga acţiune s-a desfăşurat sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 5.

Într-un comunicat postat pe site-ul Poliţiei Române se arată următoarele: „În dimineaţa acestei zile, la ora 04:59, ofiţerul de serviciu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a sesizat Poliţia municipiului Târgu-Jiu, despre faptul că persoane necunoscute au aruncat cu o substanţă inflamabilă asupra uşii de acces în instituţie.

Imediat la faţa locului au ajuns poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj, care, împreună cu lucrători ai primăriei au stins incendiul, fără a se înregistra victime sau pagube materiale majore. O echipă operativă complexă din cadrul I.P.J. Gorj, formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, specialişti criminalişti şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au demarat de urgenţă activităţile specifice de cercetare şi investigare pentru identificarea suspecţilor şi lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

În jurul orelor 07:30, poliţiştii l-au depistat pe principalul suspect pe raza municipiului Târgu-Jiu. Cel în cauză, L.M., de 55 ani, din oraşul Călan, judeţul Hunedoara, a fost condus la sediul I.P.J. Gorj pentru audieri”.