Panică pe AEROPORT: Un avion a fost IZOLAT din cauza unui pasager cu simptome de EBOLA – VIDEO

O aeronavă Air France, cu 183 de pasageri la bord, a fost izolată pe aeroportul din Madrid. Există suspiciunea că un pasager ar putea fi infectat cu virusul Ebola.

16 oct. 2014, 13:59
Panică pe AEROPORT: Un avion a fost IZOLAT din cauza unui pasager cu simptome de EBOLA – VIDEO

Avionul aparţinând Air France a fost izolat pe aeroportul din Madrid din cauza unei suspiciuni de Ebola. Aeronava venea de la Paris şi a fost direcţionată într-o zonă izolată a aeroportului Barajas din cauza unui pasager care avea febră şi frisoane.

O echipă medicală a urcat la bordul avionului pentru a-l examina, apoi a preluat pacientul şi l-a transportat la spitalul Carlos al III-lea din Madrid. Pasagerul provenea din capitala Nigeriei, iar de acolo a plecat la Paris şi ulterior la Madrid. În timpul zborului, el a început să se simtă rău, a avut dureri de cap, dar şi frisoane.

Citeşte şi Congresmeni americani cer suspendarea vizelor pentru cetăţenii ţărilor afectate de Ebola

La rândul său, compania Air France a confirmat într-un comunicat că „un pasager al zborului AF1300 pe ruta Paris-Charles de Gaulle – Madrid-Barajas, din data de 16 octombrie 2014 a prezentat simptome (tremurături) în timpul zborului”.

Citeşte şi PANICĂ ÎN AVION: Un pasager a mărturisit că are Ebola VIDEO

„Pe aeroportul Adolfo Suarez Madrid-Bajaras a fost activat protocolul de urgenţă sanitar pentru un pasager dintr-un avion Air France venit de la Paris”, a explicat operatorul aeroporturilor spaniole AENA.

Ultimul bilanţ global al epidemiei de Ebola este de 4.447 de morţi din 8.914 cazuri înregistrate, iar previziunile pentru următoarea perioadă sunt sumbre. Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat că „lumea este pe cale să piardă cursa împotriva Ebola”, anticipând între 5.000 şi 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa de Vest începând din decembrie, precum şi apariţia de noi cazuri în alte zone ale lumii.