Panică pentru pasagerii unui Boeing 737 la aterizarea în Madeira. Aeronava a fost luată de vânt, piloţii au reuşit cu greu să o aducă la sol VIDEO

Vântul le-a dat mari bătăi de cap piloților unui avion Boeing 737 în timp ce încercau să aterizeze pe insula Madeira. Rafalele puternice de vânt au dezechilibrat aeronava plină cu pasageri. Aceștia au fost serios zdruncinați, dar au ajuns în siguranță la sol.

30 sept. 2022, 14:52
Panică pentru pasagerii unui Boeing 737 la aterizarea în Madeira. Aeronava a fost luată de vânt, piloţii au reuşit cu greu să o aducă la sol VIDEO

Aeroportul din Madeira este unul dintre cele mai periculoase din lume, fiind situat în munți și ocean, ceea ce face curenţii de aer foarte puternici. Panorama este uluitoare, dar vânturile îngreunează atât aterizarea, cât și decolarea. Aici au avut loc trei accidente grave între 1977 și 1983 din cauza capriciilor vremii.

Aeroportul poartă numele celebrului fotbalist portughez Cristiano Ronaldo, care este născut în Funchial, Madeira, așa că admirația și atașamentul localnicilor pentru idolul local i-a determinat să schimbe denumirea aeroportului în onoarea lui.

În luna februarie a acestui an, din cauza furtunilor puternice, un avion în care se aflau şi mai mulţi români s-a învârtit de zece ori deasupra aeroportului, dar forța vântului era prea mare pentru a ateriza.

Echipajul a decis, în cele din urmă, să se îndrepte spre Portugalia, apoi la Frankfurt. Românii au așteptat ore bune în aeroportul german o nouă cursă spre destinație.

Piloții cursei LH1170, aparținând companiei Lufhtansa, au încercat de mai multe ori să ajungă pe pista aeroportului Funchal din Madeira, iar călătorii au trecut prin momente succesive de teamă și speranță.

Înregistrările hărților radar arată că aeronava a făcut zece survolări în încercarea de a ajunge la sol. În avion, unii călători au filmat momentele de groază ale unui început de vacanță la care nu se aşteptau.

Citeşte şi: Mesajul Giorgiei Meloni pentru Zelenski ar putea destabiliza coaliţia de dreapta din Italia