Panică printre locuitorii din sectorul 5. Primarul Piedone începe demolarea garajelor construite ilegal

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus ca poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii să se deplaseze în teren în vederea verificării respectării prevederilor legale a construcţiilor de tip garaj din strada Uranus nr. 98, bloc U8.

17 ian. 2021, 18:56
Panică printre locuitorii din sectorul 5. Primarul Piedone începe demolarea garajelor construite ilegal

Potrivit administraţiei locale, în urma controalelor s-au identificat mai multe garaje, copertine şi alte amenajări cu destinaţia de garaj, executate pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti, în sectorul 5. ”Acestea vor fi desfiinţate pe cale administrativă, în acord cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca pe acelaşi amplasament să fie amenajate noi locuri de parcare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Citeşte şi Cristian Piedone şi-a ieşit din minţi la primele verificări din Sectorul 5: Alo, garajul, directorii, vreţi bani. I-aţi adus de la mătură să mă păcăliţi pe mine!

Conform primelor estimări, pe locul în care sunt aproximativ 20 de garaje, vor putea fi construite în jur de 40 de noi locuri de parcare. Serviciul Disciplină în Construcţii va continua efectuarea de verificări în vederea identificării tuturor construcţiilor tip garaj edificate fără autorizaţii de construire pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti pe raza sectorului 5, precizează sursa citată.

Încă din luna noiembrie primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a cerut o situație actualizată privind construcțiile de pe domeniul public amplasate fără autorizații. Toate clădirile provizorii construite fără autorizaţie vor fi demolate.

Pe de altă parte, el a semnat zilele trecute o dispoziție prin care Direcţia de Investiţii din cadrul Primărie să-i notifice pe toți constructorii care au contractat lucrări de reabilitare termică la blocurile şi şcolilor de pe raza sectorului. Constructorii vor fi somați să înceapă lucrările de reabilitare termică şi pentru a asigura personalul necesar.


loading...