Panică şi împuşcături într-un mall din Statele Unite

Două persoane au fost împuşcate, marţi, de un bărbat care a generat panică într-un centru comercial de la periferia Portland, în Oregon (nord-vestul Statelor Unite), înainte de a fi "neutralizat".

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 07:21
Panică şi împuşcături într-un mall din Statele Unite

Atacul a avut loc în statul american Oregon, chiar în sezonul cumpărăturilor de Crăciun, când centrul comercial era foarte aglomerat. Un bărbat, îmbrăcat în haine de camuflaj, a început să tragă în oamenii care se aflau în clădire. Panica s-a intalat imediat, iar oamenii s-au ascuns pe unde au putut pentru a scăpa din calea atacatorului.

Bărbatul, care purta o cască de hochei şi o vestă antiglonţ, a mers în cursul după-amiezii în acest centru comercial şi a început să strige „Eu sunt trăgătorul”, au povestit mai mulţi matori oculari pentru postul local de televiziune KGW.

Un martor ocular, citat de cotidianul The Oregonian, a explicat că a auzit aproximativ 60 de focuri de armă. Televiziunile locale prezentau zeci de vehicule staţionate în parcarea centrului comercial.

Circa 100 de poliţişti au fost mobilizaţi la faţa locului şi au evacuat sute de persoane.

Autorităţile au stabilit un perimetru de siguranţă şi au evacuat zona. Poliţiştii nu au dat mai multe informaţii despre identitatea atacatorului şi nici nu ştiu ce l-a determinat să recurgă la acest gest extrem.