Panoul "Pământ Secuiesc", demontat din faţa Prefecturii Covasna

Publicat: Miercuri, 27 Martie 2013 12:58 // Actualizat: Miercuri, 27 Martie 2013 12:58 // Sursa: Mediafax

UDMR Covasna a demontat panoul cu inscripţia "SIC - Terra Siculorum" din faţa Prefecturii, tranferându-l în curtea sediului Uniunii, liderul local al Uniunii, Tamas Sandor, declarând că gestul este "faţă de noul Guvern şi noul reprezentant în teritoriu al acestuia".

Foto: libertatea.ro

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că panoul cu inscripţia "SIC – Terra Siculorum" (Pământ Secuiesc), amplasat, în noiembrie, în faţa Prefecturii Covasna, a fost transferat în curtea sediului Uniunii.

Tamas a afirmat că amplasarea panoului în faţa Prefecturii reprezentase un semn de protest faţă de deciziile şi comportamentul fostului prefect al judeţului Codrin Munteanu.

"Am mutat panoul în curtea sediului UDMR. Vântul puternic din ultimele zile a deteriorat baza construcţiei, dar este, în primul rând, un gest faţă de Guvern şi faţă noul reprezentant al Guvernului. Sperăm că acest gest pozitiv din partea noastră va avea şi un răspuns pe măsură", a spus Tamas.

În 5 noiembrie 2012, la iniţiativa UDMR Covasna, a fost amplasat în faţa sediului Prefecturii din centrul municipiului Sfântu Gheorghe un panou de 12 metri pătraţi cu inscripţia "SIC - Terra Siculorum", varianta în limba latină a denumirii "Ţinutul Secuiesc".

Atunci, preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, afirma că această acţiune este îndreptată în primul rând împotriva deciziilor şi comportamentului prefectului de atunci de Covasna, Codrin Munteanu.

În februarie, UDMR Covasna a prelungit autorizaţia pentru panou, Tamas Sandor susţinând atunci că panoul rămâne acolo până când se va detensiona "scandalul etnic creat în mod artificial" în jurul subiectului privind steagul secuiesc.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H