Panouri anti-vaccinare au fost amplasate pe DN 1, între Predeal şi Buşteni: „Vaccinurile sunt medicamente! Cunoaşte riscurile!”

Două panouri anti-vaccinare au fost amplasate pe Drumul Naţional 1, între Predeal şi Braşov, pe Valea Timişului, una dintre cele mai circulate şosele din România. Este pentru a doua oară în decurs de două luni când în judeţul Braşov se duc campanii împotriva vaccinării, prin publicitate outdoor.

06 feb. 2018, 10:53
Panouri anti-vaccinare au fost amplasate pe DN 1, între Predeal şi Buşteni: „Vaccinurile sunt medicamente! Cunoaşte riscurile!”

Alte două panouri anti-vaccinare au apărut pe Drumul Naţional 1, între Predeal şi Braşov. „VACCINURILE sunt medicamente! Citeşte prospectele! Cunoaşte RISCURILE!”, este mesajul trecut pe panouri.

„L-am informat deja pe Raed Arafat despre aceste două panouri amplasate pe Valea Timişului. Textul lor, de această dată, nu mi se pare agresiv, te duce cu gândul la a fi foarte precaut. În funcţie de decizia sa şi de ce discuţii are, voi lua măsuri. Este în curs de verificare cine a dat autorizaţia şi dacă au luat autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat, marţi, Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov, potrivit Mediafax.

Conform legii, „campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie sa fie avizate de Ministerul Sănătăţii”.

„Vaccinarea a salvat zeci de milioane de vieţi şi reprezintă unul dintre câştigurile omenirii în domeniul sănătăţii, aceasta este realitatea. Să nu confundăm efectele adverse care pot apărea foarte rar în cazul administrării oricărui medicament, cu periclitarea vieţii. În această perioadă, în România, vorbim încă despre vaccinuri care ne pun vieţile în pericol. Cel mai probabil, aşa-zişii activişti anti-vaccinare ne vor comunica în curând că aparatele de fotografiat ne fură sufletele”, a declarat senatorul braşovean, dr. Florin Orţan, medic cardiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

În luna decembrie, anul trecut, în zona 13 Decembrie, a fost amplasat un panou antivaccinare care avea următorul mesaj: „Vaccinurile nu sunt sigure! Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile! Libertatea e un DREPT, vaccinarea e o alegere!” Potrivit autorităţilor braşovene, prima campanie a fost plătită de o persoană fizică din Cluj, care nu a putut fi amendată pentru că nu există bază legală.

Campaniile publicitare împotriva vaccinării, verificate de DSP. Prima măsură luată în cazul panoului anti-vaccinare din Braşov