Panourile explicative ale operelor lui Brâncuşi, schimbate a treia oară din cauza greşelilor gramaticale

Autorităţile din Târgu Jiu încearcă să-şi spele ruşinea după ce ani la rând au ţinut panourile de informare de la operele lui Brâncuşi pline de greşeli gramaticale. Reprezentanţii primăriei din oraş au alocat nu mai puţin de 100.000 de lei pentru 16 panouri, care vor avertiza turiştii că nu au voie să atingă operele lui Constantin Brăncuşi, informează România TV.

RomaniaTV.net
27 nov. 2017, 14:38
Panourile explicative ale operelor lui Brâncuşi, schimbate a treia oară din cauza greşelilor gramaticale

Panourile informative existente au fost scrise cu greșeli încă de la început. Dar asta nu a contat pentru autoritățile locale. Recent, alte panouri care avertizau turiștii că nu au voie să se apropie de opere au fost schimbate de doua ori. Tot din cauza greșelilor.

Citeşte şi Cum au respins comuniştii DONAŢIA lui Brâncuşi. „Operele lui nu ajută cu nimic. Refuzăm!” FOTO

„Panourile vor fi atât in limba romana, cat si in limba engleza. Ele vor fi traduse de specialisti, verifiate si sa speram ca de data asata nu se vor mai strecura greseli care sa atinga imaginea orasului si a operelor brancusiene”, a declarat un reprezentant al primăriei.

Părerile localnicilor sunt împărţite. Unii oameni spun că înlocuirea panourilor este un lucru bun, însă alţii sunt de părere că suma investită este totuşi prea mare.

„Pe undeva, pentru imensitatea lui Brancusi ar fi relativ norma, dar ca suma… mi se pare totusi putin exagerat”, a spun un localnic.

Citeşte şi ANUNŢ important pentru cei care au făcut donaţii pentru Cuminţenia Pământului. Iată cum îţi poţi recupera banii

Autorităţile garantează că de această dată panourile nu vor mai conţine greşeli gramaticale, deoarece urmează să fie avizate de Ministerul Culturii şi ca text, şi ca formă.