Pantofi bărbaţi, cum îi alegi în funcție de stilul de viaţă?

Alegerea pantofilor potriviți nu ţine numai de aspect. Aceștia ar trebui să fie confortabili, să se aşeze bine pe picior şi să corespundă stilului şi preferinţelor celui care îi poartă. Iată tot ce ar trebui să ştii despre alegerea unei perechi de pantofi bărbaţi.

19 nov. 2020, 15:28
Pantofi bărbaţi, cum îi alegi în funcție de stilul de viaţă?

Pantofi bărbaţi. Cumpără pantofi care ţi se potrivesc. Nu îţi chinui niciodată picioarele cu o pereche de pantofi prea mici, sperând că se vor lăsa cu timpul. Pantofii bărbaţi potriviţi ar trebui să fie confortabili încă de la început. Dacă nu poţi mişca degetele de la picioare, este semn că sunt prea mici. Când probezi o pereche de pantofi, poartă o pereche de şosete adecvate. De asemenea, este bine să faci cumpărăturile la sfârşitul zilei, când picioarele sunt puţin mai umflate şi nu uita că mărimile variază de la un producător la altul. De asemenea, când încerci o pereche de pantofi analizează cu atenţie cum te simţi şi nu ignora niciun disconfort, oricât de mic ar fi acesta.

Pantofii de la Lidl au creat isterie în Europa. Au ajuns să coste mii de euro

Pe cât posibil, evită pantofii cu talpă prea înaltă

Tălpile înalte nu sunt favorabile pentru a beneficia de o poziţie corporală sănătoasă şi pot afecta coloana. De asemenea, pantofii cu vârfuri ascuţite, oricât ar fi de moderni, s-ar putea să nu fie cei mai confortabili şi benefici pentru picioarele tale. Dacă ai nevoie de un pantof mai elegant pentru o ţinută de birou, alege pantofii în stil clasic, gen mocasini, oxford sau derby.

Pantofi bărbaţi. Alege pantofi sport smart

Dacă ai un stil de viaţă activ, este esenţial ca pantofii să ţi se potrivească. Indiferent de sportul pe care îl practici – mers pe jos, alergare, baschet, tenis, etc. – alege pantofii special concepuți pentru acea activitate.

Mulţi pantofi sport, în special cei pentru alergare, sunt concepuţi pentru un anumit arc şi stil de mers. Este bine să determini dacă ai un arc înalt, mediu său plat, pentru că acest lucru influenţează modul în care picioarele tale se comportă în timpul alergării sau a mersului.

Pantofii sport smart aleşi pot oferi sprijinul necesar pentru a compensa diverse probleme şi a facilita activităţile. Dacă nu îi vei alege în mod adecvat, picioarele tale vor suferi de leziuni, vei simţi dureri la nivelul gleznelor, a genunchilor, a şoldurilor şi a spatelui.

 

Pantofii casual sunt esenţiali pentru orice persoană

Dacă stilul tău de viaţa necesită în mod special ţinute casual, cu siguranţă că vei avea nevoie de o pereche de pantofi adecvaţi, iar pantofii sport ar putea fi cei mai potriviţi. Alte tipuri de încălţăminte casual ar putea fi sandalele, cu condiţia să ofere amortizare şi un suport bun pentru picioare. De asemenea, asigură-te că sunt măsura potrivită şi că te simţi confortabil în ele.

Pantofi bărbaţi. Evită flip-flop-urile

Încălţămintea flip-flop are tendinţa de a lipsi piciorul de sprijin pentru arc, pentru gleznă sau călcâi. De asemenea, pot predispune degetele către infecţii şi leziuni şi pot agrava postura şi cauza diverse probleme ale picioarelor.

Dacă nu eşti încă sigur ce tip de pantof este cel mai adecvat pentru tine, magazinul online CCC vine cu o ofertă variată din care te poţi inspira. La CCC te poţi baza pe profesionalismul şi securitatea plăţilor realizate online şi, totodată, pe promptitudine în preluarea şi livrarea comenzilor.