Pantofii de la Lidl au creat isterie în Europa. Au ajuns să coste mii de euro

Pantofii de la Lidl au creat o adevărată isterie în Europa. Sneakerșii de 13 euro au ajus să coste pe eBay chiar şi câteva mii de euro. Produsele au ajuns recent și în lanțurile din România, deși în magazine sunt vândute cu 50 de lei, pe olx pantofii costă și 200 de lei.

17 nov. 2020, 23:56

Totul a început în urmă cu câteva săptămâni. Pe eBay sneakerșii, pe care unii i-au numit un real kitsch, au ajuns să fie vânduți și cu 6700 de dolari. Totul a plecat de la o campanie care s-a dovedit a fi genială.

În septembrie, Lidl a decis să facă un concurs pentru ediția limitată de pantofi sport. Utilizatorii erau rugați să stea într-un loc din magazine și să facă o poză folosind aplicația lanțului de supermarketuri. Aceasta genera o poză cu încălțările suprapuse peste picioarele cumpărătorului, potrivit Aleph News. 

Dacă fotografia era urcată pe Instagram cu haștagul #LIDLsneakers, utilizatorul intra într-un concurs pentru a câștiga una dintre cele doar 400 de perechi de pantofi create în ediție limitată. De atunci au devenit virali, iar raritatea produselor a făcut ca o pereche să fie scoasă la vânzare pe eBay pentru 6700 de dolari.

Pantofii de la LIDL, de 13 euro, scoși la vânzare cu 129 de euro în Italia

Febra ediției limitate s-a simțit din plin în Roma. Italienii care de obicei aleargă după creații Abloh sau Kenye West au ajuns să dea năvală în magazinile Lidl după încălțările în albastru, galben și roșu.

Fenomenul i-a amuzat pe italieni care au creat meme-uri când au văzut supraprețurile, s-au pozat cu rafturile goale în magazine sau alături de produse, postând mesaje ironice: ”Am sneakerși de la Lidl, sunt bogat.”

”Am ajuns aici la 8 dimineața, am stat la coadă jumătate de oră, am reușit să cumpăr pantofii, dar șosetele au fost soldout”, a povestit Paolo, un tânăr de 30 de ani, din Roma.

Pantofii de la LIDL, vânduţi cu 220 de lire în Marea Britanie

În unele magazine din Finlanda pantofii au fost soldout în cateva secunde. Aici, pe un site de licitație, Tori, o pereche de papuci a ajuns la 6000 de euro. În Marea Britanie, papucii au fost revânduți și cu 220 de lire sterline.

Febra a ajuns și în România
Produsele au ajuns recent și în lanțurile din România, deși în magazine sunt vândute cu 50 de lei, pe olx pantofii costă și 200 de lei.


loading...