Top 10 companii care au făcut cele mai multe angajări în 2019, în România. Profi şi Lidl se află în fruntea clasamentului

Topul firmelor care au angajat cei mai mulţi oameni în 2019 este condus de Profi, care a avut aproape 2.700 de angajaţi noi anul trecut, şi Lidl, care a angajat aproape 2.000 de persoane, arată o statistică a platformei confidas.ro.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 07:59
Top 10 companii care au făcut cele mai multe angajări în 2019, în România. Profi şi Lidl se află în fruntea clasamentului

Retailerii Profi şi Lidl au făcut cele mai multe recrutări anul trecut, angajând 2.700, respectiv 2.000 de oameni, arată o statistică a platformei confidas.ro, bazată pe datele preliminare pe anul 2019, în condiţiile în care nu toate companiile din România şi-au depus bilanţul până în acest moment.

Pe următorul loc este SSG Select Solutions, o companie din Ilfov, cu activăţi de protecţie şi gardă, cu 1.189 de salariaţi recrutaţi în anul 2019. Companiile care au angajat cei mai mulţi oameni anul trecut vin din domenii de activitate diverse, de la comerţ, la protecţie şi gardă, telecomunicaţii, asistenţă medicală la fabricarea de produse chimice anorganice.

Prezenţa retailerului Profi ca lider şi a discounterului german Lidl pe locul al doilea în acest clasament arată clar că companiile din comerţ au rămas şi anul trecut cele care au făcut cele mai multe angajări din economie, potrivit zf.ro. 

O altă tendinţă evidentă în clasament este creşterea efectivelor de personal în companiile care au semnat tranzacţii în anii precedenţi. Astfel, Vodafone România a angajat circa 681 de oameni anul trecut, după ce în 2018 a preluat furnizorul de servicii de comunicaţii fixe şi de televiziune UPC. Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti, controlat de Ştefan Vuza, este pe locul cinci în clasamentul companiilor cu cele mai multe angajări de anul trecut. Comparativ cu 2018, compania a avut cu 1.164 mai mulţi angajaţi. În 2018, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Chimcomplex preia unele active ale combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. În total, companiile din top 10 cu cele mai multe angajări au recrutat 12.043 de oameni în 2019.

Citeşte şi În 2020, România a atins cea mai mare rată a şomajului din ultimii patru ani. Număr-record de căutări de joburi în ultimele trei luni