Pantofii lui Federer îi deranjează pe şefii de la Wimbledon. Elveţianul trebuie să-i schimbe

Organizatorii turneului de la Wimbledon i-au transmis tenismenului Roger Federer că nu mai are voie să poarte la meciuri încălţăminte cu talpă de culoare portocalie, deoarece încalcă codul de ţinuta albă, obligatoriu la competiţia găzduită de All England Club, informează BBC, citat de Mediafax.

26 iun. 2013, 13:37
Pantofii lui Federer îi deranjează pe şefii de la Wimbledon. Elveţianul trebuie să-i schimbe

Roger Federer, care a câştigat de şapte ori turneul de la Wimbledon, a purtat pantofi sport cu talpă portocalie la partida disputată, luni, în turul întâi, împotriva lui Victor Hănescu, pe care elveţianul a câştigat-o cu 6-3, 6-2, 6-0.

Incluzând şi perioada de încălzire, jucătorii de la Wimbledon trebuie să fie îmbărcaţi aproape în totalitate în alb„, precizează regulamentul turneului.

Un purtătorul de cuvânt al All England Club a declarat pentru BBC că şi altor jucători li s-a atras atenţia cu privire la echipamentul lor.

Cu toate acestea, deţinătoarea trofeului în proba feminină, jucătoarea americană Serena Williams, nu a fost avertizată cu privire la pantofii sport cu ornamente portocalii pe care i-a purtat la primul său meci.

Pentru a evita asemenea probleme, regulamentul turneului prevede ca producătorii de echipament sportiv să trimită organizatorilor designul ţinutelor jucătorilor înainte de începerea competiţiei. Însă această măsură nu este valabilă în cazul încălţămintei.

Citeşte şi Monica Niculescu, eliminată dramatic de la Wimbledon. Halep şi Cadanţu sunt în turul II