Papa Benedict al XVI-lea a sărbătorit 88 de ani de viaţă cu o halbă de bere

Papa Benedict al XVI-lea, care a împlinit 88 de ani de viaţă şi care s-a retras de pe Tronul papal în 2013, şi-a primit invitaţii în grădina de la reşedinţa sa de vară, la Castelul Gandolfo şi a ciocnit cu ei o halbă de bere.

16 apr. 2015, 16:00

În câteva imagini publicate de către ziarul Vaticanului, se vede Papa Benedict al XVI-lea, alături de fratele său mai mare, Monseniorul Georg Ratziger şi secretarul său privat, Monseniorul Georg Gaenswein, toastând cu o halbă de bere în mână. 

Joi dimineaţă, Papa Francisc a ţinut o slujbă specială pentru fostul Suveran Pontif, cu ocazia zilei de naştere a acestuia şi s-a rugat pentru ca „Dumnezeu să îl ajute şi să îi dea bucurie şi fericire”.

Citeşte şi Religia amatorilor de bere. Un neamţ vrea recunoaşterea Bisericii Monstrului Zburător din Spaghete VIDEO

Papa Benedict al XVI-lea şi-a petrecut zilele ce au precedat aniversarea sa citind şi consultând corespondenţa, primind oaspeţi şi, ocazional, cântând la pian. Nu a mai scris nicio carte. Secretarului său personal i-a spus că „Iisus din Nazaret” este „ultima mea carte”. Gaenswain a spus că Papa Benedict s-a referit la cele trei volume pe care le-a scris despre viaţa lui Hristos şi care au fost publicate în ultimii ani ai Pontificatului său.