Papa Benedict al XVI-lea şi-a încheiat vizita în Liban VIDEO

Un apel de pace în Orientul Mijlociu, acesta a fost principalul mesaj transmis de Papa Benedict al XVI-lea la finalul vizitei sale de trei zile din Liban. În ultima zi petrecută în Beirut, Suveranul Pontif a oficiat liturghia în faţa a sute de mii de credincioş.

RomaniaTV.net
16 sept. 2012, 20:27
Papa Benedict al XVI-lea şi-a încheiat vizita în Liban VIDEO

Înainte să se întoarcă la Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a ţinut un discurs final pe aeroportul din Beirut. A fost ascultat de zeci de credincioşi, veniţi să-l vadă pe liderul bisericii romano-catolice.

„Mă rog la Dumnezeu pentru Liban, pentru ca această ţară să trăiască în pace şi să reziste curajos în faţa a tot ceea ce ar putea să distrugă sau să submineze această pace. Sper că Libanul va continua să permită pluralitatea tradiţiilor religioase şi că nu va asculta de vocile care doresc să împiedice acest lucru”, a spus Papa.

Înainte de discursul final de pe aeroport, Papa a oficiat liturghia de duminică în faţa unei mulţimi impresionante, de aproximativ 350.000 de oameni. În timpul liturghiei, Suveranul Pontif a lansat un apel de pace în Orientul Mijlociu. El le-a cerut participanţilor la slujbă să fie adepţi ai păcii şi a pledat pentru încetarea violenţelor din Siria vecină.