Papa Benedict al XVI-lea speră să se ajungă la un protocol climatic responsabil

Papa Benedict al XVI-lea a cerut un acord "responsabil", înaintea summitului climatic de la Durban, din Africa de Sud, care începe luni.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 08:18
Papa Benedict al XVI-lea speră să se ajungă la un protocol climatic responsabil

„Sper că toţii membrii comunităţii internaţionale să ajungă la un acord credibil şi responsabil legat de acest fenomen complex, extrem de îngrijorător, şi să ia în calcul nevoile celor mai săraci şi ale generaţiilor viitoare”, a declarat Papa duminică, potrivit Associated Press.

Papa a mai spus că „în realitate, adevăratul „stăpân” al lumii nu este omul, ci Dumnezeu”.

Aceasta nu este prima oară când Papa Benedict al XVI-lea a vorbit despre mediu şi despre schimbările climatice. Denumit şi „Papa verde”, a denumit în trecut lupta împotriva schimbărilor climatice drept o „obligaţie morală”. De multe ori, a legat degradarea mediului de materialism şi a spus că „într-o lume materialistă, este mai uşor pentru fiinţa umană să devină dictatorul tuturor celorlalte creaturi şi al naturii”.

În 2008, Papa a numit distrugerea mediului drept unul dintre cele şapte noi păcate.

Papa a fost, însă, criticat de unii ecologişti, pentru poziţia bisericii Catolice faţă de contracepţie, care ar fi ajutat la suprapopularea lumii. Suprapopularea este considerată de cei mai mulţi ecologişti drept una din principalele cauze ale distrugerii mediului.