Papa Francisc a împărtăşit personal 245 de copii catolici din Bulgaria

Papa Francisc a făcut luni o călătorie la Rakovski, localitate unde se concentrează o treime din catolicii bulgari, unde a oferit personal prima Sfântă Împărtăşanie unui grup de 245 de copii veniţi din întreaga ţară, în cadrul celei de-a zile a vizitei sale în Bulgaria, relatează EFE.

06 mai 2019, 15:56
Papa Francisc a împărtăşit personal 245 de copii catolici din Bulgaria

Papa a oficiat o slujbă în această mică localitate bulgară de 17.000 de persoane la biserica Preasfânta Inimă a lui Iisus la care au asistat aproape 10.000 de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării, însă majoritatea a urmărit liturghia pe ecranele instalate în afara bisericii.

În interior s-au aflat doar preoţi şi copii cu vârste de 8 şi 9 ani, îmbrăcaţi în alb şi purtând flori în păr, cărora papa Francisc le-a oferit Prima Sfântă Împărtăşanie, potrivit Agerpres.

Prin acest gest, Sfântul Părinte a dorit să-şi exprime apropierea faţă de mica comunitate catolică a ţării, de aproape 68.000 de persoane, care reprezintă mai puţin din 1 % din populaţia bulgară.

Citeşte şi Papa Francisc,vizită în România. Arealul dedicat liturghiei, extins în Capitală. Perioada pentru înscrieri, prelungită

„Voi dragi copii, băieţi şi fete, aţi venit aici din toate colţurile acestui Tărâm al trandafirilor pentru a participa la o sărbătoare minunată pe care sunt sigur că nu o veţi uita niciodată: prima voastră întâlnire cu Iisus în uniunea sacră a Euharistiei”, a spus papa Francisc, potrivit Agerpres.

Străzile din orăşelul bulgăresc Rakovski au fremătat în aşteptarea papei: oamenii au ieşit pe străzi şi l-au aşteptat cu flori, steagurile Vaticanului, poze cu Suveranul Pontif şi bannere cu mesajul „Siamo con te” („Suntem cu tine”).

Papa s-a deplasat apoi la Biserica Sf. Arhanghel Mihail, aflată la trei kilometri distanţă de prima, pentru o întâlnire cu comunitatea catolică bulgară.