Papa Francisc a primit rezultatul după ce a fost testat pentru coronavirus

Papa Francisc, care şi-a anulat pentru prima dată de la alegerea sa la conducerea Bisericii Catolice participarea la o tradiţională reculegere spirituală, organizată alături de alţi prelaţi din Curia în Ariccia, la sud de Roma, din cauza unei răceli, a fost testat negativ pentru coronavirus, a raportat marţi publicaţia italiană Il Messaggero, citată de Reuters.

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 07:59
Papa Francisc a primit rezultatul după ce a fost testat pentru coronavirus

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că nu comentează această informaţie.

Din păcate, o răceală mă obligă să nu particip în acest an la reculegerea de Postul Paştelui. Îmi voi continua reculegerea aici„, declarase papa Francisc.

Liderul romano-catolic, în vârstă de 83 de ani, căruia i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân în tinereţe, în jurul vârstei de 20 de ani, din cauza unei afecţiuni respiratorii, şi-a anulat mai multe audienţe săptămâna trecută.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook despre coronavirus. Apel către toţi românii

Papa Francisc a apărut duminică pentru prima oară în public după „o uşoară indispoziţie” anunţată de Vatican. Suveranul Pontif şi-a făcut apariţia la o fereastră a Palatului Apostolic din Vatican pentru a se adresa miilor de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru cu ocazia mesajului şi binecuvântării papale din fiecare duminică. Aceasta a fost prima apariţie publică a Papei Francisc după slujba organizată de Miercurea Cenuşii la Roma, pe durata căreia înaltul prelat a tuşit şi a strănutat de mai multe ori.

În timpul mesajului său rostit duminică de la fereastra Palatului Apostolic, Papa Francisc a mai tuşit de câteva or.

Papa Francisc a fost nevoit să anuleze un eveniment

Papa Francisc a fost nevoit să anuleze un eveniment care era planificat la Roma cu alți clerici, din cauza unei „boli uşoare”. Vaticanul a declarat că Suveranul Pontiful în vârstă de 83 de ani are o „ușoară indispoziție” şi nu a putut  participa la un eveniment.

Un purtător de cuvânt a spus că Francisc îşi va continua activităţile, însă a preferat să rămână în Vatican decât să călătorească prin oraș.

Nu s-a spus nimic despre natura bolii sale, dar Papa a fost văzut că tușea și își sufla nasul în timpul Liturghiei de miercuri.

Totul s-a întâmplat la o zi după ce a pupat capetele și a atins fețele mulţimii din Piața Sf. Petru, spunând că este alături de cei care suferă de coronavirus. Doar câțiva dintre cei 12.000 de credincioși care au ajuns să-l vadă, purtau măști pe față.

Citeşte şi: Arhiepiscopia Romano-Catolică le cere credincioșilor să nu mai pupe moaștele şi chiar ca bătrânii şi bolnavii să stea acasă

Acum, Italia este în mijlocul unui focar de coronavirus. Roma a avut trei cazuri, dar au fost vindecate.

Francisc fusese programat să meargă la bazilica Sf. Ioan Lateran pentru a se întâlni cu clerul Romei și a celebra o Liturghie penitențială la începutul Postului.