Papa Francisc a trimis un mesaj ţiganilor: Nu daţi oamenilor motiv să gândească rău despre voi

Papa Francisc le-a spus ţiganilor să nu se mai bată şi să renunţe la „escrocherie” şi le-a recomandat să trimită copiii la şcoală. În faţa a mii de oameni, prezenţi la o adunare la Roma, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea şi să nu se mai facă de ruşine, ocupându-se de infracţiuni minore.

RomaniaTV.net
29 oct. 2015, 07:46
Papa Francisc a trimis un mesaj ţiganilor: Nu daţi oamenilor motiv să gândească rău despre voi

Papa Francisc a condamnat discriminarea „de secole” împotriva ţiganilor din Europa, dar a subliniat că reprezentanţii acestei etnii trebuie să respecte legea şi îşi trimită copiii la şcoală, relatează Daily Mail.

„Nu daţi mass-media şi oamenilor motiv să gândescă rău despre voi”, a declarat Papa Francisc.

Pontiful a atras atenţia că ţiganii care se consideră creştini trebuie să „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”.

Suveranul Pontif a explicat că în timp ce statul trebuie să garanteze educaţie, este „de datoria adulţilor să se asigure că cei mici merg la şcoală”. De altfel, Papa Francisc a subliniat faptul că ţiganii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei şi le-a transmis că este timpul să „întoarcă pagina”.