Papa Francisc avertizează că omenirea se îndreaptă spre un al doilea potop, din cauza încălzirii globale

Suveranul Pontif a făcut declaraţiile într-o discuţie cu scriitorul Marco Pozza, care pregăteşte o nouă carte, iar pasaje din dialogul celor doi au fost date publicităţii.

04 mart. 2021, 12:27
Papa Francisc avertizează că omenirea se îndreaptă spre un al doilea potop, din cauza încălzirii globale

Papa Francisc a avertizat asupra faptului că omenirea se îndreaptă spre un al doilea potop şi inundaţii de proporţii biblice, din cauza încălzirii globale, şi singurii care pot opri aceste catastrofe sunt marii lideri politici ai lumii, care ar trebui să pună capăt corupţiei şi injustiţiei. Suveranul Pontif spune că în Biblie, Dumnezeu a folosit Potopul pentru a curăţa Pământul, iar acest lucru se va întâmpla din nou, odată cu creşterea temperaturilor şi topirea gheţarilor.

O bucată a discuţiei dintre Papa Francisc şi scriitorul Marco Pozza, a cărui carte se va numi Despre Viciu şi Virtute, a apărut luni în Corriere della Serra.

Papa îi îndeamnă pe liderii lumii să acţioneze cu prudenţă şi empatie pentru a rezolva problemele lumii, afirmând că rolul conducătorilor este mai important ca oricând pentru viitorul omenirii. Papa îndeamnă şi la răbdare, chiar şi când, sau mai ales când este vorba de credinţă, pentru că este în natura creştinismului ca oamenii să se îndoiască de credinţa lor, dar adevăraţii credincioşi perseverează, în pofida acestor dubii.

Papa Francisc crede că mânia lui Dumnezeu va curăţa planeta şi va schimba orânduirile omenirii

Vorbind despre justiţie, Papa Francisc a dat exemplul potopului biblic, care a distrus toată lumea, în afara lui Noe şi a arcei sale pline cu toate vietăţile pământului, Dumnezeu considerându-l demn de salvare.

„Mânia lui Dumnezeu este îndreptată împotriva injustiţiei, împotriva Satanei. Este îndreptată împotriva răului pur, satanic, nu împotriva aceleia izvorâte din slăbiciune. Răul care ne paşte pe toţi, pe fiecare bărbat, fiecare femeie şi chiar societăţi întregi. Mânia Domnului este menită să cureţe şi să aducă justiţia divină”, spune suveranul.

În acest context, Papa s-a referit la un al doilea potop, punctând că mânia lui Dumnezeu poate fi şi o salvare, dacă convinge omenirea să-şi schimbe modul de viaţă.

Cartea lui Marco Pozza, bazată pe o serie de convorbiri cu Papa Francisc, urmează să apară pe piaţă joi, scrie Daily Mail.

Citeşte şi: Cercetătorii avertizează Europa. Se aşteaptă erupţia unui vulcan care nu a mai avut activitate de 8 secole