Papa Francisc i-a măsuri împotriva microbilor: nu i-a lăsat pe credincioşi să îi sărute inelul papal

Suveranul Pontif, care a refuzat luni să lase mai mulţi credincioşi să-i sărute inelul, a explicat că a acţionat astfel de teamă răspândirii microbilor în rândul pelerinilor, a precizat joi Vaticanul.

28 mart. 2019, 17:14
Papa Francisc i-a măsuri împotriva microbilor: nu i-a lăsat pe credincioşi să îi sărute inelul papal

„Papa mi-a spus că nu a permis sărutul inelului la Loreto din motive de igienă. Nu pentru sine, ci pentru a evita contaminarea atunci când sunt cozi lungi de persoane. Lui, personal, îi place să îmbrăţişeze oamenii”, a explicat joi directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti.

Alimentat la început de comentatorii cei mai tradiţionalişti din cadrul Bisericii, care au vrut să îl critice astfel pe papa, incidentul a suscitat numeroase interpretări.

Papa Francisc urma să se întâlnească cu mai mulţi bolnavi care îl aşteptau într-o altă aripă a sanctuarului.

Vizitatorilor li se recomandă, de către cei responsabili cu protocolul din echipa suveranului pontif, să nu stea în genunchi, un gest pe care papa Francisc, asemenea predecesorului său, Benedict al XVI-lea, nu îl apreciază.

Inelul aflat în centrul controverselor din această săptămână nu este ”inelul pescarului”, din argint placat cu aur, pe care Francisc l-a primit cu ocazia slujbei de întronizare şi care simbolizează puterea pontificală. Este vorba despre un inel primit cu ocazia hirotonirii ca episcop în 1992 la Buenos Aires, dezvăluie publicaţia franceză La Croix, ”inelul pescar” aflându-se în custodia Secretariatului de Stat.