Papa Francisc, la prima slujbă de Înviere. Vezi cum i-a surprins pe credincioşi VIDEO

Peste un miliard de catolici din întreaga lume au marcat Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. La Vatican mii de credincioşi au participat la slujba oficiată de Suveranul Pontif în bazilica Sfântul Petru, iar unii au ales ca prima zi de Paşte să fie ziua în care s-au botezat. În Duminica Paştelui Papa Francisc va adresa prima sa binecuvântare "Urbi et orbi", iar zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi în cetatea Sfântă pentru a asculta mesajul pascal al Papei.

RomaniaTV.net
31 mart. 2013, 08:26
Papa Francisc, la prima slujbă de Înviere. Vezi cum i-a surprins pe credincioşi VIDEO

Sute de oameni au primit în această noapte lumina Învierii în bazilica Sfântului Petru de la Vatican.

Papa Francisc a ţinut o predică simplă despre femeile care au descoperit mormântul gol al Mântuitorului şi le-a cerut credincioşilor să nu se teamă de „surprizele Domnului”, să nu-şi piardă încrederea atunci când viaţa îi pune la încercări.

CITEŞTE ŞI: Catolicii români sărbătoresc Paştele. Vezi tradiţii şi obiceiuri VIDEO

„Lăsaţi-l pe Iisus să intre în viaţa voastră, primiţi-L ca pe un prieten, cu încredere: El este viaţa! Dacă până acum L-aţi ţinut departe, faceţi un pas către El. Vă va primi cu braţele deschise. Dacă aţi fost indiferenţi, riscaţi: nu veţi fi dezamăgiţi. Dacă a-L urma vi se pare greu, nu vă temeţi, aveţi încredere în El, crede-ţi că este alături de voi. El este cu voi şi vă va da pacea pe care o căutaţi şi puterea de a trăi aşa cum El ar dori să trăiţi”, a spus Papa Francisc, care a reuşit să-i surprindă din nou pe clerici şi pe credincioşi, apărând la slujbă în veştminte albe, simple, şi citind predica în picioare, ca orice preot, nu de pe tronul papal.

În noaptea Învierii zeci de credincioşi din Italia, Albania, Rusia şi Statele Unite au ales să primească taina botezului chiar din mâinile suveranului Pontif.