Papa Francisc încurajează oamenii să se vaccineze: „La Vatican, toţi sunt imunizaţi”

Papa Francisc încurejează oamenii să se vaccineze. Când se întorcea la Vatican, în avion, a abordat cu jurnaliştii italieni temele care frământă la ora actuală popoarele lumii: frica faţă de vaccin la un loc cu tema generală Covid, tema avortului şi statutul comunităţii LGBT.

16 sept. 2021, 11:13
Papa Francisc încurajează oamenii să se vaccineze: „La Vatican, toţi sunt imunizaţi”
Papa Francisc încurejează oamenii să se vaccineze

Papa Francisc încurejează oamenii să se vaccineze. Pe lângă acest subiect, a repetat că „avortul este o crimă”, dar „un pastor trebuie să acţioneze ca un păstor, cu stilul lui Dumnezeu care este apropierea şi tandreţea”.

Citeşte şi: Papa Francisc, mesaj impresionant pentru Patriarhul Daniel, cu ocazia aniversării a 70 de ani: „Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București”

În ceea ce priveşte căsătoria între persoane de acelaşi sex, explică: „Căsătoria este un act sacru între bărbat şi femeie şi Biserica nu are puterea de a schimba sacralitatea”, dar observă că „există legi care încearcă să ajute situaţiile multor oameni care au altă orientare sexuală”.

Papa Francisc încurejează oamenii să se vaccineze

Papa

s-a referit la pandemia care chinuie lumea. În lume, oamenii protestează împotriva deciziilor de impunere luate de autorităţi privind vaccinurile.

Este un pic ciudat, pentru că omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile. În copilărie, am avut rujeolă, poliomielită şi nimeni nu a spus nimic … Poate că această virulenţă se datorează incertitudinii, nu doar pandemiei.

Există diversitatea vaccinurilor şi, de asemenea, faima unor vaccinuri că sunt puţin mai mult decât apă distilată şi acest lucru a creat frică, unii spun că odată cu vaccinul, virusul intră în interiorul nostru sau că vaccinurile nu sunt testate suficient…

Chiar şi în colegiul cardinalilor există nişte negaţionişti, iar unul dintre aceştia, bietul om, este internat cu virus. Ironia vieţii. Le este frică. La Vatican, toţi sunt vaccinaţi, cu excepţia unui grup mic”.

Papa a încheiat: „Cea mai gravă boală? Nu este Covid, ci lipsa iubirii”, a declarat Papa Francisc, potrivit Mediafax.


loading...