Papa Francisc, mesaj impresionant pentru Patriarhul Daniel, cu ocazia aniversării a 70 de ani: „Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București”

Papa Francisc a transmis un mesaj Patriarhului Daniel, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. Conducătorul Bisericii Romano-Catolice a amintit întâlnirea din 2019.

22 iul. 2021, 22:54
Papa Francisc, mesaj impresionant pentru Patriarhul Daniel, cu ocazia aniversării a 70 de ani: „Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București”

Papa Francisc transmis un mesaj impresionant Patriarhului Daniel, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. Conducătorul Bisericii Romano-Catolice a amintit cu multă „afecțiune” despre întâlnirea cu Preafericitul din 2019, atunci când Papa Francisc a venit în România.

„Preafericitului Daniel,
Arhiepiscopul Bucureștilor,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Cu ocazia celei de-a șaptezecea zi de naștere a Preafericirii Voastre, Vă asigur cordial de apropierea mea spirituală. Mă rog ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate și fericire peste Preafericirea Voastră și să reverse din abundență darurile Sfântului Duh peste slujirea Voastră bisericească.

Lumina lui Iisus Cel înviat să lumineze întotdeauna asupra Voastră, iar Biserica Ortodoxă Română, sub îndrumarea Preafericirii Voastre, să continue să crească în credință și în caritate, pentru a da mărturie despre Domnul Hristos.

Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București, reînnoiesc în rugăciune urările mele cele mai bune și Vă îmbrățișăm fratern în pacea Domnului.

Papa Francisc”, a declarat Conducătorul Bisericii Romano-Catolice, în urarea pentru Patriarhul Daniel, conform Digi24. 

Patriarhul Daniel, decorat de președintele Iohannis chiar de ziua lui

Preafericitul Părinte Danie

l, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează astăzi împlinirea a 70 de ani. Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Daniel a fost decorat de președintele Klaus Iohannis.

„Cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani, vă felicit, Preafericirea Voastră, și am bucuria să vă acord cea mai înaltă decorație a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan. Vă urez „La mulți ani!”, sănătate, rodnicie în misiunea pastorală și în săvârșirea binelui comun.

Sunteți întâiul Patriarh ales de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Ați urmărit în această întreagă perioadă ca Biserica Ortodoxă Română să aibă locul ei pozitiv și bine conturat în parcursul și împlinirea destinului european al poporului român.

Ne amintim prezența activă a Bisericii Ortodoxe Române în cadrul dezbaterilor despre libertatea religioasă și relația dintre state și Culte, prilejuită de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.