Papa Francisc, îndurerat de atrocitățile comise de Putin în Ucraina! Suveranul Pontif a plâns în public VIDEO

Papa Francisc a condamnat cruzimea războiului din Ucraina și a izbucnit în lacrimi, în timpul unei ceremonii publice, care a avut loc joi după-amiaza, la Roma.

08 dec. 2022, 20:41
Papa Francisc, îndurerat de atrocitățile comise de Putin în Ucraina! Suveranul Pontif a plâns în public VIDEO

Papa Francisc nu şi-a putut reţine lacrimile în timp ce evoca războiul din Ucraina ”martirizată”, cu prilejul unei ceremonii publice desfăşurate joi după-amiază în centrul Romei, informează AFP, conform Agerpres.

După ce a declarat recent că rușii sunt exact ca naziștii și a condamnat atrocitățile comise de Putin în Ucraina, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe oameni să se roage pentru pace.

Citiți și: Papa Francisc a vorbit despre războiul nuclear: „Nu putem uita pericolul!”

Cu prilejul unei tradiţionale ceremonii omagiale dedicate Fecioarei Maria în cadrul sărbătorii Imaculata Concepţie, zi de sărbătoare legală în Italia, Papa Francisc a mers în cursul după-amiezii de joi în apropiere de Piaţa Spaniei, până în faţa statuii Fecioarei Maria, care este instalată în vârful unei soclu înalt.

Vocea Papei a început să tremure când a vorbit despre suferința ucrainenilor. În acel moment, mulțimea de credincioși, l-a aplaudat călduros pe Suveranul Pontif, potrivit publicației leggo.it

”Fecioară Neprihănită, aş vrea să-ţi aduc astăzi mulţumirea poporului ucrainean…”, a rostit suveranul pontif în timp ce îşi citea discursul stând în picioare, după care s-a întrerupt, copleşit de emoţie.

Vizibil emoţionat şi cu ochii în lacrimi, Papa Francisc a rămas apoi în tăcere timp de mai multe secunde, după care a fost aplaudat călduros de mulţimea prezentă.

Suveranul Pontif şi-a reluat apoi discursul, sprijinindu-se de braţul fotoliului, dar rămânând în picioare: ”… poporului ucrainean pentru pacea pe care o cerem de la Domnul de multă vreme”.

”Trebuie, în schimb, să-ţi amintesc din nou”, a continuat el cu vocea sugrumată încă de emoţie, ”supliciul copiilor, al persoanelor vârstnice, al taţilor şi al mamelor, al tinerilor din această ţară martirizată care suferă atât de mult”.

În rugăciunea Angelus oficiată la prânz în Piaţa Sfântul Petru, Papa Francisc a evocat ”dorinţa universală pentru pace, în special pentru Ucraina martirizată, care suferă atât de mult”.

Papa Francisc pledează neobosit pentru pace de la începutul invaziei ruse în februarie, un subiect pe care îl evocă frecvent în discursurile sale.

Într-un interviu publicat la sfârşitul lunii noiembrie de revista iezuită America, Suveranul Pontif a denunţat de asemenea ”cruzimea” cu care se confruntă Ucraina în contextul ofensivei ruse.

Citiți și: Papa Francisc îşi doreşte să viziteze Ucraina: „Am o mare dorinţă să merg la Kiev”