Papa Francisc îşi doreşte să viziteze Ucraina: „Am o mare dorinţă să merg la Kiev”

Papa Francisc a făcut noi declaraţii privind o posibilă vizită în Ucraina. Suveranul Pontif spune că îşi doreşte foarte mult să viziteze Kievul.

24 iul. 2022, 21:02
Papa Francisc îşi doreşte să viziteze Ucraina: „Am o mare dorinţă să merg la Kiev”

Papa Francisc îşi doreşte să viziteze Ucraina. Suveranul Pontif le-a mărturisit jurnaliştilor, duminică, în timpul călătoriei cu avionul papal în Canada, că îşi doreşte foarte mult să meargă la Kiev.

Papa Francisc: „Am o mare dorinţă să merg la Kiev”

Citeşte şi Papa Francisc spune că Al treilea Război Mondial a fost declarat. Suveranul Pontif a dezvăluit rolul NATO în decizia Rusiei de a invada Ucraina

„Am o mare dorinţă să merg la Kiev”, le-a mărturisit Papa jurnaliştilor cu care călătorea de la Roma spre Canada.

Reamintim că la începutul lunii, Suveranul Pontif declara pentru jurnaliştii de la Reuters că îşi doreşte să poată merge la Moscova şi Kiev, imediat după călătoria în Canada.

”Mi-ar plăcea să merg (în Ucraina) şi am vrut să merg mai întâi la Moscova. Am făcut schimb de mesaje despre asta pentru că mă gândeam că dacă preşedintele rus mi-ar oferi o mică fereastră pentru a servi cauza păcii…Şi acum este posibil, după ce mă întorc din Canada, este posibil să reuşesc să merg în Ucraina. Întâi plănuiesc să merg în Rusia pentru a încerca să ajut într-un fel, dar aş vrea să merg în ambele capitale”, a declara Papa la începutul lunii.

Până acum, niciun papă nu a vizitat Moscova. Imediat după declaraţiile făcute de acesta la începutul lunii, liderii de la Kremlin au anunţat că nu au avut contacte substanţiale cu Vaticanul cu privire la o potenţială vizită.

În acelaşi timp, Ucraina şi-a reînnoit invitaţia către Suveranul Pontif.

Reamintim că în urmă cu o lună Papa a făct acuzaţii dure la adresa Rusiei. Acesta a spus că Moscova a purtat război de agresiune crud şi fără sens.

Citeşte şi Papa Francisc spune că apariţia războiului în Europa nu e întâmplătoare. „Revine într-un moment în care dispare generaţia care l-a trăit în secolul trecut”