Papa Francisc: Mafia italiană reprezintă adorarea răului. Mafioţii sunt excomunicaţi

Papa Francisc a lansat un atac dur la adresa crimei organizate, în timpul liturghiei de sâmbătă seară, susţinută în sudul Italiei, spunând că oamenii care aleg 'calea răului', inclusiv mafioţii, 'nu sunt în comuniune cu Dumnezeu', transmite duminică DPA, relatează Agerpres.

RomaniaTV.net
22 iun. 2014, 15:55
Papa Francisc: Mafia italiană reprezintă adorarea răului. Mafioţii sunt excomunicaţi

‘Sunt excomunicaţi’, a spus papa Francisc la liturghia în aer liber pe care a susţinut-o la Sibari, în regiunea Calabria.

‘Pământurile voastre, care sunt atât de frumoase, ştiu semnele consecinţelor acestui păcat. ‘Ndrangheta (numele sub care este cunoscută mafia calabreză) asta reprezintă: adorarea răului şi dispreţul pentru binele comun. Trebuie luptat împotriva acestui rău, trebuie eradicat. Trebuie să i se spună NU’.

‘Ndrangheta este considerată una dintre cele mai puternice grupări ale crimei organizate din lume, având legături din nordul Europei şi până în America de Sud şi SUA.

‘Când adorarea Domnului este înlocuită cu adorarea banului, calea către păcat este deschisă interesului personal. (…) Când cineva nu-l adoră pe Dumnezeu, devine un adorator al răului, ca cei care trăiesc din dezonoare şi violenţă’, a mai spus suveranul pontif.