Papa Francisc, mesaj pentru credincioşi cu ocazia Paştelui: "Trăiţi pentru Dumnezeu, nu pentru bogăţie şi succes"

Publicat: Duminică, 21 Aprilie 2019 11:13 // Actualizat: Duminică, 21 Aprilie 2019 11:13 // Sursa: romaniatv.net

"Nu îngropați speranța". Este mesajul pe care Papa Francisc l-a avut pentru toți credincioșii de Paștele catolic. Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi să nu trăiască pentru lucruri trecătoare, cum ar fi succesul sau averile, ci pentru Dumnezeu

"În istoria fiecăruia dintre noi pare că pașii făcuți nu duc niciodată la destinație. Se poate astfel să se nască ideea că înșelarea speranței este legea obscură a vieții. De ce credeți că este totul inutil, că nimeni nu vă poate ridica pietrele de pe suflet? De ce vă lăsaţi pradă resemnării? Paștele, frați și surori, este sărbătoarea ridicării pietrelor. Dumnezeu îndepărtează pietrele cele mai grele. Să ne întrebăm înainte de toate care este piatra mea care trebuie îndepărtată? Cum se numește ea? Resemnați, ajungem să credem că moartea este mai puternică decât viața și devenim cinici. Iată întrebarea usturătoare de Paște: de ce Îl căutați printre morți pe Cel care este viu? Dumnezeu nu este în resemnare, nu Îl căuta unde nu Îl vei găsi niciodată. Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. Nu îngropați speranța. Dumnezeu ne cere să vedem viața așa cum o vede El. El vede în fiecare dintre noi un nucleu indestructibil de frumusețe, în păcate vede fii de ridicat, în moarte frați de reînviat, în dezolare inimi de consolat. Nu avea teamă, Dumnezeu iubește viața ta chiar și atunci când ți-e frică să o iei în propriile mâini. Aceasta este certitudinea nenegociabilă a vieții: Iubirea Lui nu se schimbă. 

Papa Francisc va săvârşi duminică Liturghia Învierii, în cadrul căreia va adresa mesajul „Urbi et Orbi".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
mesaj papă mesaj papa Francisc Pastele catolic Papa Francisc
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 02:24
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Ieri 21 Aprilie 2019 , a fost o Zi mai Speciala , in care am fost pus intr-o mare Dilema . Cum sa Sarbatoresc eu Ziua de 21 Aprilie 2019 ? Dar Cum a fost Ziua de 21 Aprilie 1988 ? Adica , dupa Ziua de 18 Aprilie 1988 . Si Atunci , si acum am decis sa ma Plimb ! Iar atunci m-am Plimbat de Nevoie , iar Ieri m-am Plimbat din dorinta de a ma Plimba !
1
EUR
4.7800
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H