Papa Francisc, MESAJ pentru MAFIOȚI: Schimbaţi-vă, fraţi şi surori! Încetaţi să vă gândiţi doar la voi şi la banii voştri

Publicat: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 15:53 // Actualizat: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 15:56 // Sursa: romaniatv.net

Papa Francisc a lăudat sâmbătă în Sicilia sacrificiul preotului Iosif Puglisi, asasinat de mafie cu douăzeci şi cinci de ani în urmă, şi le-a transmis mafioţilor că nu sunt creştini, transmit EFE, AFP şi Reuters.

Foto: minimaetmoralia.it

''Nu poţi să crezi în Dumnezeu şi să fii mafiot, cine este mafiot nu trăieşte ca un creştin, pentru că prin viaţa sa defăimează numele lui Dumnezeu'', a declarat Francisc în predica din timpul slujbei oficiate la Palermo în memoria prelatului, în faţa a zeci de mii de credincioşi adunaţi în zona portuară a capitalei Siciliei, scrie Agerpres.

Adresându-se cu formula ''fraţi şi surori'', dar folosind şi cuvântul ''mafioţi'', suveranul pontif i-a îndemnat la schimbare pe membrii crimei organizate, dintre care unii merg la biserică şi se închină deschis.

''Le spun mafioţilor: schimbaţi-vă, fraţi şi surori! Încetaţi să vă gândiţi doar la voi şi la banii voştri... Întoarceţi-vă la adevăratul Dumnezeu, Iisus Hristos, dragi fraţi şi surori". '' Vă spun, mafioţilor, dacă nu faceţi asta, viaţa voastră va fi pierdută şi asta va fi cea mai mare înfrângere a voastră", a punctat liderul catolic.

Mulţi membri ai grupărilor de crimă organizată din Italia, cum ar fi Cosa Nostra din Sicilia şi Ndrangheta din Calabria, se consideră parte a unui grup religios, de cult, invocând ajutorul unor sfinţi pentru activităţile lor. În special în oraşele mai mici din sud, ei iau parte la sacramentele catolice şi, în unele cazuri, chiar au găsit complicitate din partea clericilor, scrie Reuters.

Papa Francisc efectuează sâmbătă o vizită pastorală de o zi în Sicilia pentru a cinsti memoria preotului italian Iosif (Pino) Puglisi, ucis pe 15 septembrie 1993, în ziua în care împlinea 56 de ani, de către gruparea mafiotă "Cosa nostra" în faţa bisericii sale din Palermo.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
creştini mafioţi mesaj Papa Francisc
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H